ÅPNE DØRER: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum og første nestleder Ola Borten Moe slår fast at et rødgrønt samarbeid i 2017 ikke nødvendigvis vil bestå av de samme partiene som forrige gang.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅPNE DØRER: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum og første nestleder Ola Borten Moe slår fast at et rødgrønt samarbeid i 2017 ikke nødvendigvis vil bestå av de samme partiene som forrige gang. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Sp åpner for regjeringssamarbeid uten SV

- Bred kontakt med alle, sier Sp-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum og første nestleder Ola Borten Moe slår fast at et rødgrønt samarbeid i 2017 ikke nødvendigvis vil bestå av de samme partiene som forrige gang.

Ifølge Aftenposten betyr det at Sp åpner for regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet, men uten Sosialistisk Venstreparti. De to partitoppene vil ikke nevne partier ved navn, men påpeker at utfallet er åpent.

- Vi har ikke tatt stilling til vår vei i 2017. Den diskusjonen skal vi ta på vårt landsmøte i 2017. Nå er vi opptatt av bred kontakt med alle, sier Vedum.

- Jeg vil forbeholde meg retten til å ha et åpent sinn de to neste årene, sier Borten Moe, som innrømmer at det betyr «at det ikke trenger være den rødgrønne konstellasjonen slik den framsto fram til 2013».

- Men det er det altfor tidlig å si noe om. Mye kan skje i norsk politikk, legger han til.

Vedum sier at Sp «historisk alltid har hatt et godt forhold til sentrum». Borten Moe har på sin side advart mot det han kalte «SV-staten», og har mange ganger uttrykt et ønske om sterkere samarbeid i sentrum.

Avisen skriver at det under overflaten i både Sp og Ap er økende usikkerhet om hva som vil skje med SV. I Sp er det mange som vil bytte ut SV med KrF, ifølge avisen. Samtidig er det på fylkesnivå i Kristelig Folkeparti snakk om å bryte samarbeidet med Høyre og Fremskrittspartiet og i stedet samle Sp, KrF og Venstre som en blokk.

Partilederne i Venstre, KrF og Sp skal på en konferanse neste måned for første gang på over ti år møtes til topptreff.

(NTB)