VIL PRIORITERE NORSKE BEDRIFTER: Trygve Slagsvold Vedum hjemme på Ilseng i Stange. Han mener regjeringen må sørge for at flere anbud går til norske bedrifter. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL PRIORITERE NORSKE BEDRIFTER: Trygve Slagsvold Vedum hjemme på Ilseng i Stange. Han mener regjeringen må sørge for at flere anbud går til norske bedrifter. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Sp ber regjeringen prioritere norske bedrifter

Regjeringen må sørge for at flere anbud går til norske bedrifter, mener Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange bedrifter trenger oppdrag, og stadig flere blir arbeidsledige. Samtidig vet vi at det offentlige gjør anskaffelser på om lag 450 milliarder i året. Da må vi som er politikere, sørge for at flere anbud går til norske bedrifter slik at mer av midlene blir brukt til å skape verdier i Norge, sier Vedum til NTB.

Vedum mener regjeringen burde bruke handlingsrommet i EØS-avtalen til å sikre at kontrakter går til norske bedrifter framfor utenlandske. Han peker på det nye regjeringskvartalet som et aktuelt prosjekt.

- Senterpartiet har foreslått at anbudskriteriene for dette prosjektet legges opp på en slik måte at norske bedrifter er i stand til å vinne anbudskonkurranser for å levere materialer og arbeidskraft. Det er mulig hvis vi legger mer vekt på kriterier som norsk byggeskikk, innovasjon eller gode lønns- og arbeidsvilkår i stedet for å rendyrke pris som et kriterium, mener Sp-lederen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram