Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp ber regjeringen prioritere norske bedrifter

Regjeringen må sørge for at flere anbud går til norske bedrifter, mener Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.

VIL PRIORITERE NORSKE BEDRIFTER: Trygve Slagsvold Vedum hjemme på Ilseng i Stange. Han mener regjeringen må sørge for at flere anbud går til norske bedrifter. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL PRIORITERE NORSKE BEDRIFTER: Trygve Slagsvold Vedum hjemme på Ilseng i Stange. Han mener regjeringen må sørge for at flere anbud går til norske bedrifter. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange bedrifter trenger oppdrag, og stadig flere blir arbeidsledige. Samtidig vet vi at det offentlige gjør anskaffelser på om lag 450 milliarder i året. Da må vi som er politikere, sørge for at flere anbud går til norske bedrifter slik at mer av midlene blir brukt til å skape verdier i Norge, sier Vedum til NTB.

Vedum mener regjeringen burde bruke handlingsrommet i EØS-avtalen til å sikre at kontrakter går til norske bedrifter framfor utenlandske. Han peker på det nye regjeringskvartalet som et aktuelt prosjekt.

- Senterpartiet har foreslått at anbudskriteriene for dette prosjektet legges opp på en slik måte at norske bedrifter er i stand til å vinne anbudskonkurranser for å levere materialer og arbeidskraft. Det er mulig hvis vi legger mer vekt på kriterier som norsk byggeskikk, innovasjon eller gode lønns- og arbeidsvilkår i stedet for å rendyrke pris som et kriterium, mener Sp-lederen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram