REVIDERT NASJONALBUDSJETT

Sp får hjelp av KrF til å fjerne dødsgebyr

- Jeg har stor tro på at vi skal lykkes, sier Kjell Ingolf Ropstad, nestleder i KrF.

SMÅLIG: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det er smålig av regjeringen å innføre gebyr på skifteattest etter dødsfall. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
SMÅLIG: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det er smålig av regjeringen å innføre gebyr på skifteattest etter dødsfall. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har gått i bresjen for å stanse innføring av gebyr på skifteattest ved dødsfall. Han har støtte fra Ap og SV. KrF er også mot gebyret, men er bundet av budsjettavtalen med regjeringen.

Kjell Ingolf Ropstad, finanspolitisk talsperson i KrF, sier til Dagbladet at han er veldig overrasket over at regjeringen ikke har droppet dødsgebyret.

- Dette er ei avgift de burde skrinlagt i revidert. Nå går KrF inn med all kraft i forhandlingene for å få stoppe det. Jeg har stor tro på at vi skal lykkes. Det vil forundre meg om Erna Solberg stiller kabinettspørsmål på denne saken.

- Presse gjennom

Trygve Slagsvold Vedum er opprørt over forslaget.

- Jeg synes det er utrolig smålig at regjeringen, selv etter å ha fått klar beskjed fra et flertall på Stortinget, presser igjennom at staten skal tjene penger på dødsfall. At for eksempel enka som vil sitte i uskiftet bo etter at ektemannen er gått bort, må betale et gebyr på 1130 kroner.

- Hittil har det vært noe samfunnet ordner opp for deg i sorgen, men nå har regjeringen tydeligvis behov for penger, og har budsjettert med å tjene mellom 40 og 50 millioner kroner på å innføre dette gebyret. Det er en form for skjult skattlegging. Gebyr regnes ikke som skatt eller avgift, sier Vedum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer