I HARDT VÆR: Sp-leder Liv Signe Navarsete kan ha plumpet uti på dypt vann under en tale foran partikolleger i Stjørdal i går. Foto:  Heiko Junge/SCANPIX
I HARDT VÆR: Sp-leder Liv Signe Navarsete kan ha plumpet uti på dypt vann under en tale foran partikolleger i Stjørdal i går. Foto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

SP fjernet lydklippet fra hjemmesiden

Hva sa hun om å ha «tvunget Ap i kne?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Sp-leder Liv Signe Navarsete tar ett skritt frem og to tilbake etter at hun ble sitert på «å stå godt med at Sp har tvunget Ap i kne» i striden om blasfemiparagrafen.

- Vi har tapt mange verdisaker i denne regjeringen. Jeg står godt med at vi har vunnet denne saken og tvunget Ap i kne, sa Sp-lederen, da hun i går møtte Senterpartiets toppkandidater og fylkesledere på Stjørdal.

Motstridende meldinger

Nå hevder hun ifølge Aftenposten at det hele dreier seg om en feil. Avisen melder at partiet hadde tatt kontakt og bedt om at sitatet ble rettet på. Ordlyden skulle ikke være Navarsetes egen - en feil skulle ha oppstått.

«Jeg står godt med at det i media fremstår som at vi har vunnet denne saken og tvunget Ap i kne.», het det nå på partiets hjemmeside.


Lydbevis forsvant

Det underlige ligger i at det opprinnelige sitatet først ble publisert på Senterpartiets egne hjemmesider.

Ifølge Aftenposten som en lydfil som inneholdt hele Navarsetes tale.

Derfra ble det kringkastet til landets medier via NTB. Sitatet ble også publisert her på Dagbladet.no.


Reagerte på Ap-oppførsel

Anledningen for møtet med partitoppene var et strategimøte før høstens stortingsvalg. Hun la ifølge NTB til at hun reagerer sterkt på hvordan Ap har gått i mediene med saken


Dette ville hun opp med regjeringskollegene.


Navarsete har ikke besvart medias henvendelser i kveld.

Regjeringen har fått kritikk for at den ikke har slettet alle spor etter den gamle og sovende blasfemiparagrafen i lovgivningen.