- Sp fortsetter med fire statsråder

Sier fungerende leder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Alt om Hagas avgang

Fungerende leder i Senterpartiet, Lars Peder Brekk, sier det står fast i Soria Moria-erklæringen at Sp fortsetter med fire statsråder i den rødgrønne regjeringen.

Under pressekonferansen torsdag der Åslaug Haga gikk av som partileder og trakk seg som statsråd, sa Brekk også at Sps politiske mål står fast:- Det er hamret i stein at Senterpartiet fortsatt skal være en pådriver og bidragsyter for den rødgrønne linjen og at vi går til valg på en fortsatt flertallsregjering bestående av Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV. Vår politiske linje, slik den har vært under Åslaug Haga, og målene i Soria Moria-erklæringen, ligger fast, sa Brekk.

Automatisk opprykk

Brekk var fram til torsdag formiddag første nestleder i Senterpartiet. Dermed rykket han automatisk opp som fungerende leder i partiet når Haga nå gikk av.

Et ekstraordinært landsstyremøte om en uke vil avgjøre hvordan partiet legger kabalen fram til landsmøtet i 2009:- Der vil det bli tatt stilling til om vi skal ha et ekstraordinært landsmøte, eller om vi på annen måte skal konstituere et medlem av arbeidsutvalget og dermed en ny nestleder i partiet, sier Brekk.

Roser Haga

Brekk - som også er partiets parlamentariske leder i Stortinget - uttrykker forståelse for Hagas beslutning:

- Sp fortsetter med fire statsråder

- Vi hadde inderlig ønsket et annet utfall, men ber om respekt for Åslaugs beslutning. Hun har sørget for politiske resultater som vi er stolte av. For oss vil hun for alltid være partilederen som realiserte det rødgrønne prosjektet. Hun vil bli husket som en effektiv, engasjert og drivende god politiker med evne til å inkludere og vise tillit til alle rundt seg. Men i den situasjonen som er oppstått, forstår vi at helsesituasjonen hennes er blitt dårligere, sa Brekk.

(©NTB)

ÉN UT, ÉN INN: I dag gikk Åslaug Haga av, både som partileder og som statsråd. Det slår tidligere nestleder Lars Peder Brekk fast. Foto: Scanpix
ÉN UT, ÉN INN: I dag gikk Åslaug Haga av, både som partileder og som statsråd. Det slår tidligere nestleder Lars Peder Brekk fast. Foto: Scanpix Vis mer