Sp-Haga i kjøttfarse

Advarer ikke lenger mot norsk rødt kjøtt. Svarte leserne på hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Med 115 ordførere og 80 varaordførere, fordelt på landets 430 kommuner, kan Senterpartiet med rette kalle seg «ordførerpartiet».

«Kjøttfarse »

Men også norsk landbruk er noe velgerne forbinder med Senterpartiet. Derfor vakte det stor oppsikt da partileder Åslaug Haga nylig uttalte seg kritisk til norsk rødt kjøtt i debattprogram på NRK.- Hvis folk vil være miljøvennlige, bør de spise noe annet enn rødt kjøtt, sa Haga da og advarte dermed mot å kjøpe maten som kjernevelgerne lever av å produsere.Miljøbevegelsen mener produksjon av rødt kjøtt står for store mengder klimagassutslipp hvert år.Se Framtiden i våre henders oversikt over klimagassutslipp fra ulike typer matvarer.Se faktaarket her.Bondelaget svarte Leder i Bondelaget Bjarne Undheim reagerte på uttalelsene.- Hun retter skyts mot produksjonen av lam og storfekjøtt, og det blir helt feil, sier han til NRK. I dag rykket Haga ut for å korrigere sin egen uttalese. Hun mener nå at det hele var en glipp, og at hun mente «hvitt» kjøtt og ikke «rødt». - Jeg var tydeligvis fargeblind på det tidspunktet av døgnet, sier hun til NRK. Hun mener det er stikk motsatt, og at det er det hvite kjøttet, som er problemet.- Det er helt opplagt at fra et miljømessig perspektiv, er det lurt at vi spiser mer rødt kjøtt.Overfor Dagbladet.no utdyper hun.- Det er mest miljøvennlig å spise norskprodusert mat, for da slipper du den lange transporten, sier hun.Kommuneøkonomi Som kommunal- og regionalminister har en av hennes største kamper innad i regjeringen vært å øke kommunebudsjettet.Før valget vil flere partiledere stille på nettmøte i Dagbladet.no, der du kan få svar på det de ikke sier i tv-debattene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer