Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp: Ingen har meldt seg etter Vedums advarsel

Gjør Vedum som advart, havner sexmeldingssaken hos politiet.

- IKKE MEG: Én av disse ti mennene sendte den grove sexmeldingen til Liv Signe Navarsete høsten 2016. Video: Ingrid Cogorno (NTB Scanpix / Shutterstock) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kommunikasjonsavdelingen i Senterpartiet opplyser like før midnatt natt til torsdag at det er ingen som har meldt seg for sexmeldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum har varslet at sexmeldingen som ble sendt til Navarsete vil bli anmeldt til politiet dersom ingen står fram og tar ansvar for meldingen i løpet av onsdagen.

Navarsete fikk meldingen «Vi har lyst på fitta di» på telefonen en natt i 2016 fra en hyttetur i Åre i Sverige, der ti menn var samlet for helgen.

Sykmeldt

Onsdag kveld kunngjorde Navarsete i NRK-programmet «Torp» at sexmeldingssaken er så tøff belastning for henne at er blitt sykmeldt på ubestemt tid.

- De siste dagene har jeg hatt kvalme og svimmelhet som minner om det jeg hadde da jeg var syk i 2014. Jeg må derfor ta det med ro ei stund. Ingen dramatikk, men det har vært noen slitsomme uker, skriver Navarsete i en SMS til Dagbladet onsdag kveld.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Slagsvold Vedum og generalsekretær i Senterpartiet Knut M. Olsen onsdag kveld uten å lykkes.

Meldingen til Navarsete ble sendt fra telefonen til tidligere statssekretær Morten Søberg, som var på hyttetur med ni andre menn, blant annet Ola Borten Moe og flere av hans allierte.

Saken kom fram i offentligheten 11. april i år i Nationen, mer enn halvannet år etter at det skjedde.

Godtar en unnskyldning

Liv Signe Navarsete sa til programleder Ole Torp at hun for hennes del ikke trenger å vite noe navn på avsender - hvis det blir partiledelsens valg å løse saken på. Hun sier hun er sjokkert over at ingen står fram og tar ansvaret, og hun mener at meldingen ble sendt for å vise misnøye mot henne.

- Hvis han ringer meg, vil jeg godta en unnskyldning for dårlig oppførsel. For det er det saken handler om nå, ikke meg personlig. Jeg lever videre, men denne saken skygger for politikken og er et kollektivt problem for partiet, sier Navarsete.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media