Sp-kollegaer råder Haga til å gå

Flere partifeller opptatt av at hun skal bli frisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av Åslaug Hagas partifeller er nå meget bekymret for hennes helse, og noen råder henne til å gå av som statsråd.

Mange sentrale politikere i Senterpartiet (Sp) frykter nå for sin leders helse. Onsdagens avsløringer om at Hagas stabbur hadde vært på leiemarkedet lengre enn Sp-lederen selv hadde redegjort for, øker bekymringen i partiet.

- Vi er opptatt av at Åslaug skal bli frisk. Hun må ha ro. Jeg har hatt tett kontakt med henne de siste dagene og vært på besøk. Hun er i en alvorlig situasjon helsemessig, sier parlamentarisk leder Lars Peder Brekk i Senterpartiet til Adresseavisen.

En partifelle som skal være tett på Haga har uttrykt bekymring overfor avisen.

- At hun trekker seg av helsemessige årsaker er absolutt en sannsynlig utgang. Når det nesten er fare for ditt eget liv må du tenke på deg selv og dine nærmeste. Det er få ting som er så viktige at de er verdt å sette livet på spill for, sier vedkommede.

Han forteller at flere i partiet nå råder henne til å gå av

- Vi er glad i Åslaug og oppriktig bekymret for hvordan dette påvirker henne. Jeg tviler på at noen i partiet råder henne til å bite tennene sammen og fortsette kampen.

Frontfigur for Sp i Trondheim, Tone Sofie Aglen, ber om at Haga får fred.

BEKYMRET: Flere partikollegaer er nå meget bekymret for Senterpartileder Åslaug Hagas helsetilstand Foto: Knut Falch / SCANPIX
BEKYMRET: Flere partikollegaer er nå meget bekymret for Senterpartileder Åslaug Hagas helsetilstand Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

- Åslaug fortjener ikke at Akersgata har bosatt seg på Ås. Det vi har sett de siste ukene minner mest om en heksejakt. Men alle, ikke minst hun selv, er tjent med at alt kommer fram nå, sier hun.

(©NTB)

Sp-kollegaer råder Haga til å gå