Sp-kronprins splitter partiet

Borten Moe har ikke partifellene i ryggen etter kraftig SV-kritikk.

SER EN HIMMEL: I går gikk Ola Borten Moe ut i et angrep på SV i VG. Der skriver han blant annet at "Slike debatter er avgjørende fordi de gir en retning og tegner en himmel over det vi arbeider for daglig. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
SER EN HIMMEL: I går gikk Ola Borten Moe ut i et angrep på SV i VG. Der skriver han blant annet at "Slike debatter er avgjørende fordi de gir en retning og tegner en himmel over det vi arbeider for daglig. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere sentrale Sp-ere sier nå rett ut at det ikke er behov for å vise avstand til SV, slik Ola Borten Moe nå gjør.

Dermed er de uenige med Ola Borten Moe, som i dag gikk til et frontalangrep på SV.

- Vi har ikke noe behov for å markere avstand til verken SV eller Ap, sier påtroppende nestleder Trygve Magnus Slagsvold Vedum til Dagbladet.no.

Nei til SV-statenPå kronikkplass i dagens VG mener Sps kronprins at «flere av hjørnesteiner i den nylig vedtatte SV-politikken er dødfødt i praksis og prinsipielt betenkelig« og at «flere av vedtakene i Bergen viser at kampen for vår personlig og individuelle frihet og integritet på ingen måte er over».

Særlig reagerer Borten Moe på SVs vedtak om å avvikle private religiøse skoler og gjøre steinerskolen offentlig.

«Tvert om blir det viktigere å avklare hvor grensen for statens makt skal gå overfor oss som borgere og individer», skriver han.

Kan takke seg selvOverfor Dagbladet går Borten Moe langt i å antyde at SV kan takke seg selv for dagens angrep. På spørsmål om det etter SVs landsmøte er blitt mer problematisk å samarbeide med SV, sier han følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer