SP + AP - EU = :): Ola Borten Moe mener Ap og Sp har mye til felles, bortsett fra i den politisk gravlagte EU-saken.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SP + AP - EU = :): Ola Borten Moe mener Ap og Sp har mye til felles, bortsett fra i den politisk gravlagte EU-saken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Sp-ledelsen åpner for regjering med Ap

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe mener Sp og Arbeiderpartiet utfyller hverandre på en god måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med partileder Trygve Slagsvold Vedum utelukker han ikke at Sp kan regjere alene sammen med Ap.

- Vi utelukker ingenting. Vi vil i regjering etter valget i 2017, sier Vedum til Klassekampen.

Borten Moe snakker varmt om et rødgrønt samarbeid der Sosialistisk Venstreparti ikke får delta. Ap og Sp står lengst fra hverandre i den politisk gravlagte EU-saken. Bortsett fra det har de to partiene mye til felles, mener han.

- Vi utfyller hverandre på en god måte, sier Borten Moe.

Han mener at Sp og Ap alltid vil være uenige om enkeltsaker, men at utgangspunktet er godt og at de to partiene fremstår som naturlige allierte i kampen mot det han kaller et «massivt sentraliseringsprosjekt» i regi av dagens regjering.

Klassekampen er kjent med at det i Sp er krefter som ivrer for en flertallsregjering av Sp og Ap. De to partiene har flertall sammen på alle meningsmålingene i mars. Samtidig har SV-leder Audun Lysbakken åpnet for å stå utenfor en ny rødgrønn regjering.

Tidligere denne uken ga Vedum og Borten Moe tilsvarende signaler om et mulig regjeringssamarbeid uten SV. Overfor Aftenposten ville de ikke nevne SV ved navn, men sa at et rødgrønt samarbeid i 2017 ikke nødvendigvis vil bestå av de samme partiene som forrige gang. (©NTB)