Sp-Lise Marie slår tilbake mot nakenkritikk

Og får støtte fra partiledelsen.

MODELL: Å stå aktmodell har vært en hobby for 23 år gamle Lise Marie Sommerstad de siste fem årene. Senterparti-politikeren avviser at hun bruker bildene for å få oppmerksomhet, og understreker at hun aldri har blandet modell-hobbyen og politikergjerningen. Foto: Jon Klasbu
MODELL: Å stå aktmodell har vært en hobby for 23 år gamle Lise Marie Sommerstad de siste fem årene. Senterparti-politikeren avviser at hun bruker bildene for å få oppmerksomhet, og understreker at hun aldri har blandet modell-hobbyen og politikergjerningen. Foto: Jon KlasbuVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lise Marie Sommerstad (23) sier til Dagbladet at hun ikke angrer på at hun har latt ulike medier bruke nakenbildene av henne de siste dagene.

Senterparti-politikeren fra Vestfold, som står på tredjeplass foran neste års fylkestingsvalg, har imidlertid fått kritikk. Venstres Rebekka Borsch sa onsdag til TV 2 at hun mener nakenbilder fører til en vulgarisering av politikken.

- Jeg mener at man mister den seriøsiteten politikken bør være preget av. I tillegg sender man et signal til andre unge politikere om at man gjerne må ha mange politiske meninger, men først når du kler av deg, da blir du hørt, sa Borsch, som også sa at det «ser ut som at Sommerstad bruker disse nakenbildene til å skape medieoppmerksomhet».

Tidligere stortingspolitiker for Frp, Mette Hanekamhaug, sa til VG at hun mener nakebildene sender ut feil signaler.

- Bildene er jo ikke tatt i politisk øyemed, men når hun stiller opp på saken, er det ikke heldig all den tid samfunnsdebatten har mye fokus på kropp. Det hjelper ikke at fremadstormende jenter kler seg nakne, sa Hanekamhaug.

- Aldri blandet med politikk Nå slår Sommerstad tilbake:

- Både Mette Hanekamhaug og Rebekka Bosch har uttalt seg etter en linje om at det er vanskelig å ta en naken politiker seriøst. Men vi politikere er bare helt vanlige mennesker, vi også.

- Bosch har uttalt seg fryktelig hardt i en sak der hun ikke har snøring på hva hun snakker om. Hun sier jeg har brukt bildene for å få oppmerksomhet. Men jeg har aldri tatt kontakt med media om dette, og jeg har aldri blandet dette med politikk, sier hun til Dagbladet.

Hun poengterer at det aldri var aktuelt for henne å stille opp i Senterungdommens nye kalender, nettopp av den grunn. Fjorårets kalender fra Senterpartiets ungdommer fikk mye oppmerksomhet blant annet på grunn av mengden med synlig hud.

LES OGSÅ: - Vi var på nachspiel, og ideen kom over et glass vin

- Greit å være hakkekylling - Årsaken til at jeg synes det var greit at mediene skrev om bildene, er at jeg mener vi har et perverst forhold til nakenhet. Mange unge er veldige sensitive når det kommer til sin egne nakne kropp. Men jeg tror folk hadde hatt færre komplekser og vært mer komfortable med egen kropp, dersom vi var litt mer vant til å se nakne kropper. Når vi ser at barneskoleelever ikke dusjer etter gymmen fordi de er redde for at andre skal se dem nakne, så mener jeg vi har et enormt samfunnsproblem, sier hun.

- Om jeg må være hakkekylling for å sette dette på dagsorden, så er det helt greit for meg.

Sommerstad har hatt aktfotografering som hobby siden hun var 18 år gammel, og sier hun kommer til å fortsette å stille opp som modell så lenge hun synes det er gøy. Det er det fortsatt.

Hun skiller skarpt mellom å dyrke hobbyen og politikergjerningen for Senterpartiet. Og hun er ikke redd for at det skillet skal bryte ned, selv om hun de siste dagene er presentert som «nok en Sp-politiker som kaster klærne».

- I Vestfold har det lenge vært kjent at jeg har hatt denne hobbyen, og det har aldri vært noe tema. Jeg har fått mye støtte fra ulike hold i partiet de siste dagene.

Støtte fra nestlederen Og nå kommer støtten fra partiledelsen.

Nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim sier til Dagbladet at hun er glad for at partiet har unge, kvinnelige politikere med selvtillit. I Senterpartiet er det mer enn høyt nok under taket.

- Hun er en kjempeflink politiker, og jeg synes vi skal ha såpass respekt og takhøyde, og tåle sånt, sier Tvinnereim til Dagbladet.

Parti-nestlederen påpeker at Sommerstad aldri har blandet politikk og modellhobbyen.

- Og jeg har stor respekt for det hun står for. Det viktige for meg er at hun er en dyktig politiker som jeg vet kommer til å gjøre en god valgkamp for Senterpartiet, sier Tvinnereim.