- Sp må redde barne- hagene

- Det er bittert at det ser ut som kontantstøtten blir innført. Det er et veivalg flertallet i Stortinget ønsker. Men nå regner jeg med at Senterpartiet blir garantisten for at barnehagene ikke mister statsstøtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Ap's Grethe Fossum etter at proposisjonen om kontantstøtten ble lagt fram i går.

- Jeg tror KrF ville solgt seg for få gjennom kontantstøtten med Frp og Høyre. Men jeg håper Senterpartiet står ved det de har sagt om barnehagene og kan stå oppreist etter at forhandlingene om kontantstøtten er over, sier Fossum.

Flertallet

Selv om Valgerd Svarstad Haugland til Fossums store overraskelse i går også inviterte Ap til forhandlinger om kontantstøtten, er det opplagt at det er Frp og Høyre som må sikre regjeringen flertall for denne omstridte reformen.

Statsstøtten

Fremskrittspartiet og Høyre står fortsatt hardt på sin trygdemodell, dvs. at statsstøtten til barnehagene fjernes og overføres i kontanter til småbarnsforeldrene.

- Det er ikke kommet noen argumenter som forsvarer bruk av 100 millioner kroner til administrasjon, sier både Carl I. Hagen og Jan Petersen.

Forhandlingene i Stortinget de kommende ukene blir knallharde. Sentrumspartiene er i utgangpspunktet enige om at statsstøtten til barnehagene ikke skal røres.

Svarstad Haugland sa i går at det blir vanskelig å nå målet om full barnehagedekning innen år 2000 dersom de statlige subsidiene blir tatt bort.