Sp-nei til at kommuner slås sammen med tvang

Sp-leder Navarsete reagerer kraftig på forslaget til Lars Sponheim.

VIL BESKYTTE: 
Senterpatileder Liv Signe Navarsete forkaster Sponheims forslag til kommuneslakt, og sier hun vil kjempe for at ingen kommuner slås sammen med tvang.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
VIL BESKYTTE: Senterpatileder Liv Signe Navarsete forkaster Sponheims forslag til kommuneslakt, og sier hun vil kjempe for at ingen kommuner slås sammen med tvang. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senterpartiet vil være garantisten for at ingen kommuner blir slått sammen med tvang i neste periode. Sp-leder Liv Signe Navarsete reagerer kraftig på forslaget til Lars Sponheim.

- Det er oppsiktsvekkende at Sponheim vil fjerne 215 kommuner med tvang. Venstre ofrer lokaldemokratiet og har glemt at vi i Norge har lange avstander og spredt bosetning, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete.

Senterpartiet mener reformen vil føre til «en enorm sentralisering» og medføre et dårligere tilbud til brukerne. Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) var nylig å Danmark for å studere reformen Sponheim bruker som modell for sitt forslag. Sp konkluderer nå med at reformen ikke har gitt mer penger til tjenester for innbyggerne og at tjenestetilbudet er blitt dårligere.

- Sp vil være garantisten for at det ikke blir tvangssammenslåing av kommuner i neste periode, sier Navarsete.

Lørdag sa Venstre-leder Lars Sponheim at det må brukes tvang mot de kommunene som ikke frivillig går med på å slå seg sammen hvis hans forslag til kommunereform blir vedtatt.

Høyre-leder Erna Solberg advarer på sin side mot en brutal kommunereform hvis det ikke snart blir en løsning med større og færre kommuner.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer