Sp-nei til vindmøller møtes med sarkasme på Stortinget

Sp-nei til vindmøller

Senterpartiet programfester stopp i utbygging av nye vindmølleprosjekter på land.

Sandra Borch, Sp-representant i Stortingets energi- og miljøkomité, vil gi kommunene full styring over vindmølle-utbyggingen. Her intervjues hun av Thea Joramo Lysne (t.v.) og Ida Helene Andersen for Stortinget Ung. Foto: Gunnar Ringheim
Sandra Borch, Sp-representant i Stortingets energi- og miljøkomité, vil gi kommunene full styring over vindmølle-utbyggingen. Her intervjues hun av Thea Joramo Lysne (t.v.) og Ida Helene Andersen for Stortinget Ung. Foto: Gunnar Ringheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvis Sp får det som partiet ønsker, skal vindkraftutbygging heretter avgjøres etter plan- og bygningsloven, ikke energiloven.

Rødt og SV sier velkommen etter, mens MDG og regjeringspartiene kritiserer Senterpartiet for å vende kappa etter vinden.

Sandra Borch opplyser at Senterpartiet vil ta problemstillingen opp i Stortinget i løpet av dette halvåret.

- Vi skal behandle ei melding om vindkraft i energi- og miljøkomiteen allerede i høst, der kommer vi til å legge inn programformuleringen vår, sier Sandra Borch.

Hun påpeker at det haster.

- Fordi mange av vindmølleprosjektene gjennom energiloven gis mulighet til å utvide prosjektene og til å foreta store endringer. Vi mener at det er plan- og bygningsloven som skal gjelde, slik at kommunene kan sette ned foten og si nei. Det kan ikke kommunene i dag, sier Sp-representanten.

Sp hadde ansvaret

Borch ser ikke paradokset i at en rekke av vindkraftkonsesjonene ble gitt da hennes partifelle Ola Borten Moe var olje- og energiminister i 2011-13.

- Nei, jeg gjør ikke det. For den gangen var kraftsituasjonen en helt annen. Da hadde vi et kraftunderskudd og strømprisene var veldig høye. Nå har vi et kraftoverskudd. Da bør vi ta en fot i bakken og ikke legge til rette for en massiv vindmølleutbygging, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer