Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp-ordfører: - Meldingen er en ikke-sak

Sex-meldingen til Navarsete er meldt til politiet. Sp-ordfører mener saken burde vært håndtert internt.

SYKMELDT: Liv Signe Navarsete er sykmeldt etter bråket. Ola Borten Moe har midlertidig fratrådt som nestleder. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SYKMELDT: Liv Signe Navarsete er sykmeldt etter bråket. Ola Borten Moe har midlertidig fratrådt som nestleder. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I formiddag leverte Senterpartiet den varslede anmeldelsen av sexmeldingen sendt til Liv Signe Navarsete fra en hyttetur i 2016.

Ordfører i Lesja kommune Mariann Skotte (Sp) mener saken er en ikke-sak:

- Jeg mener at Senterpartiet har fått signaler fra statsadvokaten om at dette ikke er alvorlig nok til å etterforskes. Dette burde partiet tatt til etterretning. Det er en ikke-sak, sier hun.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum satte frist ut dagen i går for at en av de ti som var på hytta skulle melde seg som den skyldige. Etter at ingen av de ti har tatt ansvaret for meldingen, er saken anmeldt. Skotte mener saken burde vært håndtert annerledes:

- Vi må ha et internt oppgjør når det gjelder hvordan vi behandler slike saker. Det kommer sikkert flere saker hvor det er ting som mottaker ikke nødvendigvis liker. Det må man håndtere internt i partiet.

- Trist

Ola Borten Moe, som var på hytteturen, meldte mandag at han fratrer som nestleder i partiet inntil det kommer en løsning i saken.

Borten Moe sa i morges i en SMS til Dagbladet at han synes situasjonen er trist, men ikke har mer å si om saken nå.

På spørsmål om hva hun synes om at Borten Moe har fratrådt, sier Skotte:

- Her er det flere som skulle stått løpet ut. Saken burde vært håndtert internt, og ikke ute i media.

Sykemeldt

Liv Signe Navarsete (Sp) er sykmeldt fra jobben som stortingsrepresentant på grunn av saken rundt sexmeldingen. Dette opplyste hun i NRK-programmet «Torp» i går.

- De siste dagene har jeg hatt kvalme og svimmelhet som minner om det jeg hadde da jeg var syk i 2014. Jeg må derfor ta det med ro ei stund.

- Ingen dramatikk, men det har vært noen slitsomme uker, skrev Navarsete i en SMS til Dagbladet onsdag kveld.

Avgjøres om kort tid

Partiets generalsekretær Knut M. Olsen leverte i dag politianmeldelse til Lærdal lensmannskontor, Vest politidistrikt. Her heter det:

«Senterpartiet anmelder med dette mulig straffbart forhold. Forholdet er at det er sendt en elektronisk melding med obskønt og trakasserende innhold til stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete.»

Politiet i Vest politidistrikt bekrefter i en kort melding at de har mottatt anmeldelsen fra Sp i formiddag.

«Saken vil bli diskutert med statsadvokaten og tatt stilling til i løpet av kort tid. Utover dette har vi ingen utfyllende opplysninger.» skriver de.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media