Sp over sperregrensen

Høyre og Frp har rent flertall i ny måling.

 OVER SPERREGRENSEN:   SP har vippet over sperregrensen rett etter stokkingen av regjeringskabalen, som har brakt Marit Arnstad tilbake som statsråd.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
OVER SPERREGRENSEN: SP har vippet over sperregrensen rett etter stokkingen av regjeringskabalen, som har brakt Marit Arnstad tilbake som statsråd. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet er over sperregrensen, mens SV fortsatt ligger under på en fersk menignsmåling.

Høyre og Frp har rent flertall på på Stortinget, ifølge målingen.

Senterpartiet får 4,7 prosent på Nationens partibarometer for juli. På forrige måling lå de under sperregrensen. Foreløpig er ekspertene usikre på hva statsrådsbyttene betyr for oppslutningen, men noen umiddelbar effekt er det ikke snakk om.

- Sliter - Partiet og regjeringen sliter. Det kan så klart være en styrke at Marit Arnstad har sittet i regjering før, men i bunn og grunn har det nok lite å si, sier valgforsker Bernt Aardal.

På målingen får regjeringskollega SV 3,7 prosent, fram 0,2 prosentpoeng siden juni, men fortsatt under sperregrensen.

Arbeiderpartiet som eneste i den rødgrønne regjeringen går fram. Partiet ender på 29,9 prosent, fram 2,1 prosentpoeng.

Høyre og Frp har på denne målingen rent flertall og ville fått til sammen 89 mandater på Stortinget om dette hadde vært valgresultatet. Høyre går tilbake med 1,7 prosentpoeng til en oppslutning på 32.2 prosent, mens Frp går forsiktig fram med 0,7 prosentpoeng til 18,2 prosent.

106 av 169 Hvis man tar Venstre og KrF med i regnestykket, har den borgerlige siden et solid flertall med 106 mandater av 169 mulige.

Venstre får 4,7 prosent (tilbake 0,7) og KrF det samme som Venstre, men fram med 0,5 prosentpoeng siden juni.

På meningsmålingen, som er utført av Sentio på oppdrag fra Nationen og Klassekampen, får Rødt 0,8 prosent (tilbake 0,9) og Miljøpartiet De Grønne 0,7 prosent (som før).

(NTB).