Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp-politiker dømt for bedrageri

En fylkespolitiker for Senterpartiet i Rogaland og hennes ektemann er i Dalane tingrett dømt for trygdesvindel. Dommen blir anket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruth Evy Berglyd har vært gruppeleder i hjemkommunen, fylkespolitiker og vara til Stortinget. Da mannen ble delvis uføretrygdet – først 50 prosent, senere 90 – ble hans enkeltmannsforetak overført til henne, men han fortsatte å jobbe der, skriver Finansavisen.

Uavhengig av hvor mye han jobbet, fikk han utbetalt 100.000 kroner fra firmaets konto, mindre enn maksgrensen for hva han hadde lov til å tjene. Retten mener likevel de bevisst har omgått regelverket.

«En forståelse basert utelukkende på en inntektsgrense, vil medføre at man kan arbeide relativt mange timer dersom timelønnen bare er lav nok», skriver retten i dommen. Dommerne mener også at parets forklaringer virker oppkonstruerte og tilpasset i ettertid.

Ektemannen er dømt for grovt bedrageri av 948.000 kroner han mottok i ulike ytelser i tre år. Berglyd er dømt for medvirkning. 60 dager av dommen på fem måneders fengsel er gjort betinget.

– Vi kommer garantert til å anke denne dommen, sier ektemannens advokat, Svein Erling Jensen. Berglyds advokat skal være av samme oppfatning.

Senterpartiet er orientert om saken, men ønsker ikke å uttale seg. Berglyd søkte permisjon da det ble tatt ut tiltale og er anbefalt å forbli i permisjon til en rettskraftig dom er klar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!