Sp-politiker vil kaste hele Telenor-styret: - For å gjenopprette tillit

Geir Pollestad, leder av næringskomiteen på Stortinget, sier det er sannsynlig med et skifte.

 VIL HA ENDRINGER:  Stortingsrepresentant og leder av næringskomiteen Geir Pollestad (Sp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL HA ENDRINGER: Stortingsrepresentant og leder av næringskomiteen Geir Pollestad (Sp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å gjenopprette tilliten til Telenor, mener Geir Pollestad (Sp) det er nødvendig å skifte ut hele styret til Telenor.

- Da legger jeg til grunn at de vurderingene som statsråd Monica Mæland allerede har tatt er korrekte, og det har jeg ingen grunn til å betvile. Ut fra måten statsråden har beskrevet styrets innsats på, fremstår det som sannsynlig at det enten vil bli betydelige utskiftninger i styret, eller at hele styret må skiftes ut, sier Pollestad, som leder næringskomiteen på Stortinget, til Dagens Næringsliv.

Else-May Botten, Aps næringspolitiske talskvinne, tror det er flere i styret som sitter utrygt og stiller seg langt fra avvisende til Pollestads tanker.

- Det er fornuftig å tenke i de baner. Det er det eneste jeg kan si nå, sier Botten.

I tillegg til å ha erklært at hun ikke lenger hadde tillit til styreleder Svein Aaser, har næringsminister Monica Mæland (H) også kommet med krass kritikk mot resten av styret.

- Jeg har vært tydelig på at styret har gjort en for dårlig jobb i denne saken. Det fikk da også konsekvenser for styreleder forrige uke. Og jeg forventer at de gjør det de kan nå for å få alle kortene på bordet og for å gjennomgå saken og lære av den, sier Mæland.

Som største aksjonær forventer hun å bli holdt orientert av nominasjonskomiteen, som er i gang med sitt arbeid.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram