FRAMGANG: Senterpartiet er nå mindre enn 1 prosentpoeng bak Frp, som faller på ny måling..
 Foto: Espen Bratlie / Samfoto
FRAMGANG: Senterpartiet er nå mindre enn 1 prosentpoeng bak Frp, som faller på ny måling.. Foto: Espen Bratlie / SamfotoVis mer

Sp puster Frp i nakken på måling

Beste måling på 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet går fram og gjør sin beste måling på 16 år i en måling gjort for Nationen og Klassekampen. Partiet er nå mindre enn 1 prosentpoeng bak Frp, som faller på målingen.

Sp går fram halvannet prosentpoeng til 8,1 prosent, mens Frp går tilbake 0,7 til 8,9 prosent, på kommunebarometeret Norfakta har laget for de to avisene. Det får Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til å smile enda bredere enn vanlig, skriver Klassekampen.

- Dersom vi skulle slå Fremskrittspartiet, vil det være en sensasjon når det gjelder å flytte velgere, sier partilederen, som lanserte nettopp det å bli større en Frp som et mål på landsmøtet i vår.

Også De grønne har grunn til å glede seg over målingen, som er partiets beste noensinne. Partiet har like stor fremgang som Sp og lander på 6,4 prosent. Begge de to «rakettene» går fram mer enn feilmarginen i målingen, som er på mellom 0,7 og 2,8. Feilmarginen er størst for de største partiene.

Ap er fortsatt størst, men faller 2,1 til 32 prosent. Høyre faller 0,9, men er fortsatt en like soleklar nummer to, med 26 prosents oppslutning.

Rødt og SV går fram henholdsvis 0,2 og 0,3 til 2,0 og 3,6 prosent. Venstre og KrF får begge marginalt dårligere resultat enn for en måned siden. Nedgangen på henholdsvis 0,1 og 0,2 prosentpoeng er godt innenfor feilmarginen. Venstre ligger på 5,3, mens KrF får en oppslutning på 4,8 prosent. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram