Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp-representanter mot bombing

To av Senterpartiets stortingsrepresentanter, John Dale og Morten Lund, mener det er feil av NATO å bombe Serbia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Dale vil ikke direkte beklage at NATO gikk til krig, men kommer likevel med kritikk av sin egen sentrumsregjering. Sp-representanten mener at de militære aksjonene så langt bare har forsterket krisen.

- Nå må vi tenke aktivt for politiske løsninger. Vi må finne grunnlag for nye forhandlinger og tenke mer i regionale løsninger. Jeg hører med til dem som ivrer for politiske løsninger, sier Dale til Dagsavisen. Han mener at NATO har valgt feil strategi, og frykter at katastrofen etter hvert også vil ramme mange sivile i Serbia.

Dales partifelle Morten Lund tar også avstand fra den pågående bombingen av Serbia.

- Det var feil å true med militæraksjon, og det var feil å starte med bombing, sier Lund til Adresseavisen. Han mener likevel at Norge ikke kan trekke seg ut nå.

- Jeg tror bestemt at man kunne ha forutsett at bomber ikke kunne løse konflikten i Kosovo, men tvert imot forverre situasjonen, sier Lund, som heller ikke kan se hvordan strategien med fortsatt bombing kan lykkes.

Lund er også motstander av at NATO setter inn bakkestyrker, og at Norge i så fall deltar.

- Skulle den situasjonen oppstå, at vi skal ta stilling til bakkestyrker, mener jeg vi må ta en skikkelig diskusjon om hele denne tragiske konflikten, sier han.