Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp sier nei til KrFs drømmeregjering

KrF drømmer om en borgerlig regjering med Sp. Det må de se langt etter.

NEI: Det blir neppe en felles borgerlig regjering med Senterpartiet og KrF, her representert med sine ledere Knut Arild Hareide (KrF) (t.v.) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix.
NEI: Det blir neppe en felles borgerlig regjering med Senterpartiet og KrF, her representert med sine ledere Knut Arild Hareide (KrF) (t.v.) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkeparti drømmer om å få Senterpartiet til å vrake Ap og gå inn i borgerlig regjering. Svaret fra Sp er et rungende nei.

KrF gikk i helgen inn for å jobbe for en ny borgerlig regjering med Høyre pluss et «sterkest mulig sentrum».

Overfor Dagens Næringsliv understreker KrF-leder Knut Arild Hareide at Senterpartiet også inngår i denne planen, sammen med Venstre.

- Ja, Senterpartiet er et sentrumsparti, sier Hareide til avisen.

Et slikt samarbeid kan KrF trolig se langt etter.

- Ja, vi er et sentrumsparti. Men med den profilen Høyre holder i dag, er det uaktuelt å delta i regjering sammen med Høyre, slår Sps parlamentariske leder Marit Arnstad fast.

KrF har gjort det klart at det er utelukket å sitte i regjering sammen med Frp, men utover dette påpeker Hareide at få samarbeidsalternativer er utelukket.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!