Sp slår ring om kontantstøtten

De mest intense motstanderne av kontantstøtte i Senterpartiet går nå overraskende ut og mener regjeringen må holde sitt løfte til småbarnsforeldre. Valgerd Svarstad Haugland er kritisk til denne nye støtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare Sp's mest iherdige kontantstøttemotstander, Åse Grønlien Østmoe, som nå mener at kontantstøtten bør utbetales som lovet. Senterkvinnene er motstandere av kontantstøtten, men leder for Senterkvinnene, Johanne Nilsen Gaup, sa til Dagbladet i går at de nå ber regjeringen holde sitt løfte - for dette barnehageåret.

- Vi har stukket fingeren i jorda. Folk har planlagt med kontantstøtten i bakhodet, og det må vi forholde oss til, sier Gaup.
Også Senterungdommen, som i februar gikk inn for utsettelse av kontantstøtten, har snudd. Senterungdommens leder, Sigbjørn Gjelsvik, sier at i den aktuelle situasjonen hvor en god del småbarnsforeldre har tilpasset seg løftene, må man holde hva man har lovet.

Slår ring

Generalsekretær i Senterpartiet Per Olaf Lundteigen bekrefter et stemningsskifte.

- Jeg har merket meg signaler fra stadig bredere grupper, sier Lundteigen.
- Betyr det at Sp slår ring om kontantstøtten?

- Du kan si det slik, svarer Lundteigen.

Valgerd negativ

I går reagerte Valgerd Svarstad Haugland overraskende negativt på Grønlien Østmoes støtte til kontantstøtten. Til NTB sa hun at Grønlien Østmoe skaper problemer for regjeringen med sine utspill.

Da Dagbladet i går ettermiddag kunne fortelle barne- og familieministeren at også andre skeptikere i Sp var i ferd med å snu, nyanserte Svarstad Haugland sine uttalelser.

- Det er positivt at også de har tatt inn over seg reaksjonene fra småbarnsforeldre, sier Haugland.