Sp støtter asylpolitikken

Navarsete utelukker at Sps statsråder tar dissens i regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets påtroppende leder Liv Signe Navarsete utelukker at noen av Sps statsråder tar dissens i regjeringen på innstrammingene i asylpolitikken.

Etter en presentasjon av utkastet til prinsipp- og handlingsprogram for perioden 2009-2013, forsikret Navarsete mandag at Sp står helt og fullt bak Arbeiderpartiet når det gjelder tiltak for å få ned strømmen av asylsøkere.

Samtidig innrømmer hun at Sp måtte inngå kompromiss på minst to punkter i den tiltakslisten som statsminister Jens Stoltenberg (Ap) la fram i forrige uke. Sp vil ha større gjennomslag for FNs vurdering. Partiet er også skeptisk til den innstrammingen som rammer enslige, mindreårige asylsøkere.

- Men vi slutter helt og fullt opp om det kompromisset som er regjeringens politikk. Det blir ikke aktuelt med noen dissenser i denne saken, selv om jeg registrerer noen kritiske røster fra våre egne. Jeg har i hvert fall ikke fått signaler om noe slikt, sier Navarsete.

Fredag blir hun valgt til leder i Sp etter Åslaug Haga som gikk av i juni.

(NTB)

SNART LEDER: Leder i Senterpatiets programkomite Liv Signe Navasete presenterte partiets høringsutkast til prinsipp og handlingsprogram for perioden 2009-2013 i Oslo mandag. Foto: Morten Holm / SCANPIX
SNART LEDER: Leder i Senterpatiets programkomite Liv Signe Navasete presenterte partiets høringsutkast til prinsipp og handlingsprogram for perioden 2009-2013 i Oslo mandag. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer