Sp-Tesla med frekk detalj

Inne forhandler Arbeiderpartiet og Senterpartiet om ny regjeringsplattform. På parkeringsplassen utenfor står en knallgrønn Tesla med et hemmelig budskap.

FREKK REFERANSE: Poison Ivy kan ta livet av sine fiender med giftige kyss - men er alltid på naturens side. Hun er Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereims egen superhelt. Foto: Jørgen Gilbrant
FREKK REFERANSE: Poison Ivy kan ta livet av sine fiender med giftige kyss - men er alltid på naturens side. Hun er Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereims egen superhelt. Foto: Jørgen Gilbrant Vis mer
Publisert

HURDAL (Dagbladet): Senterpartiet har profilert seg som en varm forsvarer av bensin- og dieselsjåførene.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum kjører en VW Amarok. En stor pickup-truck som slurper i seg fossile dråper.

Men Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereim valgte en helt annen farkost da hun ankom Hurdalssjøen Hotell for å bistå i regjeringsforhandlingene.

FORHANDLINGER: Senterpartiets delegasjon forberedte forhandlingene mandag morgen. Tvinnereim til venstre vendt bort. Foto: Jørgen Gilbrant
FORHANDLINGER: Senterpartiets delegasjon forberedte forhandlingene mandag morgen. Tvinnereim til venstre vendt bort. Foto: Jørgen Gilbrant Vis mer

Elbil-tradisjon

Ute på parkeringsplassen står nemlig hennes knæsj grønne Tesla.

- I Sp kjøres det både diesel og el. Jeg bor på landet og må kjøre mye bil, og er glad for at har kunnet skaffe meg elbil, sier Tvinnereim på en tekstmelding til Dagbladet imellom slagene under regjeringsforhandlingene med Ap.

Tvinnereim er fylkesråd i Viken og sier hun brenner for å få fram Senterpartiets «jordnære klimapolitikk».

STATSRÅD? Anne Beathe Tvinnereim under Senterpartiets valgvake 13. september. Dagbladet og andre medier holder henne som en av favorittene til å bli bistandsminister i den nye regjeringen. Foto: Lise Åserud / NTB
STATSRÅD? Anne Beathe Tvinnereim under Senterpartiets valgvake 13. september. Dagbladet og andre medier holder henne som en av favorittene til å bli bistandsminister i den nye regjeringen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Det å kjøre en grønn elbil er heller ikke noe nytt for Tvinnereim.

- Jeg kjørte en grønn Think allerede i valgkampen i 2001, men Teslaen er hakket mer komfortabel.

Tvinnereim sier hun får mange forespørsler fra partikollegaer om å prøvekjøre Teslaen og at hun får god respons på både bil og fargevalg.

Slem skurk

I tillegg til det vanlige registreringsnummeret bak på bilen har Tvinnereim et ekstra «bilskilt» i bakruten. Der står det «Poison Ivy», som viser til heltinnen/anti-heltinnen Poison Ivy fra Batman-universet.

- Barna mine og jeg var enige om at bilen måtte kalles opp etter en kvinnelig superhelt som er opptatt av klimaet og miljøet. Poison Ivy er en ordentlig slem skurk, men hun står på naturens side, sier Tvinnereim om budskapet i bakruten.

- SLEM: Uma Thurman som Poison Ivy i Batman&Robin fra 1997. Foto: NTB
- SLEM: Uma Thurman som Poison Ivy i Batman&Robin fra 1997. Foto: NTB Vis mer

Tvinnereim trekker også fram et favorittsitat av karakteren som blant annet er spilt av Uma Thurman, Clare Foley og Maggie Geha på lerretet:

- Favorittsitatet mitt er «nature always wins», sier Tvinnereim om favoritten, som hun også velger når hun spiller videospillet Injustice 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer