Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp tok dissens på veterinæravtalen

Med Anne Enger Lahnstein i spissen tok fire av Senterpartiets seks statsråder dissens da veterinæravtalen med EU ble behandlet i statsråd i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturuminister og Sp-leder Anne Enger Lahnstein, kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad, sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa og olje- og energiminister Marit Arnstad sa dermed nei til veterinæravtalen - til tross for at Regjeringen vil anbefale denne for Stortinget.

De to øvrige Sp-statsrådene i regjeringen er finansminister Gudmund Restad og fiskeriminister Peter Angelsen.

- Vanskelig

Kulturminister Anne Enger Lahnstein synes behandlingen av veterinæravtalen har vært vanskelig.

- Veterinæravtalen med EU er ikke bare den vanskeligste saken jeg har opplevd i min tid som statsråd. Det er den vanskeligste saken jeg har hatt på bordet siden jeg ble leder av Senterpartiet i 1991, sa Sp-lederen tidligere i dag.

Sp-fylkesledere ville ha nei

13 av 15 fylkesledere i Senterpartiet som NTB har vært i kontakt med, mener partiets regjeringsmedlemmer måtte si nei til avtalen.

- Jeg anbefaler at Sps statsråder tar dissens i spørsmålet, og forventer at de følger anbefalingen min, sa Terje Sandkjær, leder i Aust-Agder Senterparti tidligere i dag.

Dagbladet :på nettet kommer snart med fyldigere dekning av saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media