Sp-topp mobbes fordi hun er kortvokst

Politikeren Sandra Borch (23) mottar stygge meldinger om utseendet sitt.

BLIR HETSET: Senterpartiets Sandra Borch må tåle mye hets for at hun er kortvokst. Men selv sier hun at hun ikke kan la det gå inn på henne.Foto: Yngve Olsen Sæbbe
BLIR HETSET: Senterpartiets Sandra Borch må tåle mye hets for at hun er kortvokst. Men selv sier hun at hun ikke kan la det gå inn på henne.Foto: Yngve Olsen SæbbeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Senterpartiets unge stjerne Sandra Borch (23) opplever janteloven på nettet.

I form av stygge meldinger om hennes utseende.

- Ja, jeg har fått føling med janteloven, og merker det særlig på mange av kommentarene som ikke dreier seg om saken, men om min person. Det går både på utseende og det at man ikke er som alle andre, forteller Sandra Borch fra Lavangen til Nordlys.

Netthets Det politiske talentet fra Troms er kortvokst, og lever godt med sin funksjonshemming. Men hun skulle vært foruten meldingene hun fra tid til annen får på nettet.

Hun har merket denne nye formen for jantelov etter at hun ble valgt til leder av Senterungdommen, ble mer profilert på riksplanet, og etablerte egen nettblogg.

- Ja, så absolutt. Det er jo slik samfunnet er, dessverre.

Det er mange folk der ute med rare meninger, sier hun til Nordlys.

På sin blogg skriver hun om aktuelle politiske saker hun brenner for. De aller fleste tilbakemeldingene hun får er seriøse. Men det er også mange stygge bemerkninger.

Her er noen av dem:

«Hold deg til brunkrem og tannbleking. Det er det eneste du klarer å holde vedlike».

«Gjør deg sjøl en stor tjeneste, kom deg til hælvette ut i arbeidslivet å jobb ræva av deg og lær deg litt om livet, før du begynner å skyte vilt rundt deg om ting som ei blond lita tutte på 23 rett å slett ikke vet noe om!»

«Hold deg til Mascara og moteklær, unge frøken :)».

«Og blondinger fra Lavangen som er under 40 år burde ikke uttale seg i offentligheten.»

- Lar det ikke gå inn på meg - Jeg merker det daglig, særlig i kommentarer på sosiale media. Folk som kjenner meg, særlig familien, kan bli irriterte og lei seg over dette. Men jeg lar det ikke gå inn på meg. Man må lære seg å leve med dette. Man må lukke ørene for noen av kommentarene, sier Sandra Borch.

- Så har jeg jo selv valgt å bli politiker, og da må jeg på en måte betale den prisen. Jeg vet at det er mange der ute som har sterke meninger, spesielt om folk som ikke mener det samme som dem.

Men hjemme i Lavangen møter hun ingen jantelov. Der høster hun varm støtte for sin politiske suksess så langt.

- Det er alltid veldig godt å komme hjem til Lavangen. Når du går på butikken får du alltid en positiv kommentar om noe. Jeg opplever at de backer meg opp, og sier at jeg må stå på videre, forteller Sandra Borch.

På sexy-toppen Men Borch får ikke bare negative kommentarer. Nettstedet Side 3 kåret henne som Norges 17. mest sexy kvinne i år.

- Det er jo selvfølgelig hyggelig. Jeg regner med det har noe med kalenderen å gjøre, sa Borch til Nordlys da hun fikk høre om kåringen.

Kalenderen hun referer til er en lettkledd-kalenderen hun laget som leder av Senterungdommen for å «røffe opp imaget til Senterpartiet, og gjøre det litt sprekere».