Sp trekker skandalelogoen

Etter bare fire dager.

TABBE: Det som skulle bli Sp's nye logo, var utformet av partiets produksjonsleder Ragnar Hveem. Siden lanseringen mandag har det haglet med kritikk mot logoen - som i dag altså er trukket. Til venstre originalbildet fra fildelingssida Photobucket. Grafikk/foto: Sp/Photobucket
TABBE: Det som skulle bli Sp's nye logo, var utformet av partiets produksjonsleder Ragnar Hveem. Siden lanseringen mandag har det haglet med kritikk mot logoen - som i dag altså er trukket. Til venstre originalbildet fra fildelingssida Photobucket. Grafikk/foto: Sp/PhotobucketVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterpartiet (Sp) trekker sin nye logo etter bare fire dager. Det melder partiet i en pressemelding.

- Sp vil jobbe videre med utformingen av logoen. Målet er fremdeles å komme med en naturtro kløver, meddeler partiet i den svært knappe pressemeldingen.

Storslått lansering Den nye logoen ble presentert med brask og bram på mandag. Den skulle være en vri på firkløveren partiet har hatt som varemerke i nesten 20 år, og ble beskrevet som «en ny kløver som er friskere i formen og mer lik de kløverne vi finner i naturen».

Det tok imidlertid ikke lang tid før problemene meldte seg. Først ble det avslørt at Sp hadde tatt det relativt lavoppløselige bildet av planten fra fildelingssida Photobucket; deretter viste det seg at bildet slett ikke er av en firkløver, men av ei gaukesyre. I tillegg fikk den nye logoen pepper for å se amatørmessig og uferdig ut.

Sp har forsvart seg tappert mot angrepene - men nå er altså den omstridte logoen trukket tilbake; partiet meddeler at lanseringen av ny logo er «utsatt».

- Trenger tid - Vi trenger litt lengre tid til å komme opp med et revidert forslag til logo, som vi kan framlegge for sentralstyret, sier Sp's kommunikasjonssjef Torvild Sveen til Dagbladet.

Det er partiets produksjonsleder og grafiske designer Ragne Borge Lysaker som har utformet den nå forkastede logoen.

- Hvem vil nå få jobben med å utforme logoen?

- Det kommer vi tilbake til, sier Sveen.