STILLER SEG KRITISK: Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik. Her sammen med partileder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STILLER SEG KRITISK: Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik. Her sammen med partileder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Bråket i SSB

Sp: Uakseptabel oppførsel fra Meyer

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik er sterkt kritisk til at SSB-sjef Christine Meyer nektet å møte finansministeren fredag uten advokat til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Det ble ikke noe av dagens varslede skjebnemøte med finansminister Siv Jensen. Årsaken var at Meyer ville ha med seg en advokat inn på møtet, i tilfelle ministeren ønsket å sparke henne.

Finansministeren har selv avvist dette, og nå reagerer Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik på måten SSB-direktøren har opptrådt.

- Dette går ikke an. At en framstående embetskvinne på kort varsel nekter å stille på et avtalt møte med ansvarlig statsråd er helt uhørt, sier Gjelsvik.

- Som leder har man et ansvar overfor organisasjonen og de ansatte man er satt til å lede, påpeker Gjelsvik.

Sendte bekymringsbrev

Dagens møte skulle etter planen være det tredje møtet mellom Siv Jensen og Christine Meyer i forbindelse med bråket i SSB.

Uroen er knyttet til intern omorganisering, og tillitsvalgte har reagert på forholdene som råder innad i organisasjonen.

De har sendt bekymringsbrev til Arbeidstilsynet.

- Vi får tilbakemeldinger om store fysiske og psykiske reaksjoner fra ansatte, heter det i brevet, ifølge Aftenposten.

Mener Meyer gjør vondt verre

Brevet ble sendt onsdag ettermiddag fra Statistisk sentralbyrås (SSB) representanter i Norsk Tjenestemannslag (NTL), med kopi til Finansdepartementet.

- Det psykososiale arbeidsmiljøet i SSB er nå på et kritisk dårlig nivå, heter det videre.

Senterpartiets Gjelsvik mener på sin side at Meyers oppførsel i dag vil skape mer usikkerhet for SSB og de ansatte.

- Gjennom de siste dager har både Jensen og Meyer bidratt til at SSBs krise har eskalert ytterligere. Nå må Siv Jensen skjære igjennom og sørge for avklaring, framholder Sp-representanten.