PRESSET:: Det har vært mye bråk og uro rundt Sp-ledelsen de siste ukene. Det kan påvirke meningsmålingene. Her flankere nestlederne Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum partileder Liv Signe Navarsete. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
PRESSET:: Det har vært mye bråk og uro rundt Sp-ledelsen de siste ukene. Det kan påvirke meningsmålingene. Her flankere nestlederne Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum partileder Liv Signe Navarsete. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Sp under sperregrensa

Senterpartiet får bare 3,6 prosents oppslutning i en ny meningsmåling for oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde det vært valg i dag, hadde Sp bare fått ett mandat på Stortinget, og det fra Sogn og Fjordane, ifølge Sentio, som har gjennomført undersøkelsen for Sunnmørsposten. Ved valget i 2009 fikk partiet 6,2 prosent og elleve mandater på Stortinget.

- Først vil jeg si at det er større feilmarginer for småpartiene enn de store, det må vi ha i bakhodet. Målingen kan imidlertid være en reaksjon på lederstriden og bråket rundt den, sier stortingsrepresentant for Sp, Jenny Klinge, til avisa.

Ap er i medvind, mens Høyre går tilbake.

Ap er i oktobermålingen landets største parti med en oppslutning på 31,4 prosent, 2 prosentpoeng mer enn i september. Høyre er nest størst med 28,5 prosent, en nedgang på 3 prosentpoeng, mens Frp er omtrent uforandret med 19,9 prosents oppslutning.

Venstre går fram 1,7 til 4,3 prosent, mens de øvrige partiene bare opplever små endringer: SV 4,2 (+0,1), KrF 5,6 (+0,2) og Rødt 2,0 (+0,1).

(NTB)