Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp-utvalg: - Ulven hører ikke hjemme i Norge

- Det bør ikke tillates at det etableres noen egen ulvestamme i Norge på lengre sikt. På kort sikt bør det lages inngjerede ulveparker, mener Senterpartiets rovdyrutvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da utvalget presenterte sin innstilling om ulv i dag, sa lederen i utvalget, Knut Olav Haugland fra Hedmark, at det ikke bør være ulv i Norge.

- Det er ikke mulig å opprettholde en reproduserende ulvestamme i Norge dersom vi skal opprettholde utmarksnæringene våre, slo han fast.

Ifølge utvalget bør forvaltningen av rovdyrene skje på en slik måte at Norge får ansvaret for jerv og gaupe, Sverige og Finland for ulv og Sverige for bjørn.

På kort sikt, mens man venter på en felles nordisk forvaltning, går utvalget inn for at det etableres inngjerdede ulveparker.

Parkene må være så store at ulven kan leve så naturlig som mulig, men med tilleggsforing. For å unngå innavl, mener utvalget at det bør opprettes minst tre ulveparker, hver på mellom 6.000 mål og 10.000 mål.

(NTB)