Sp-Vedum blir med i bunadsgeriljaen

I Stortingets spørretime møter Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum i bunad. Der skal han stille Erna Solberg til veggs om nedleggelse av fødetilbud i distriktene.

SE TV NÅ: Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET/HELGELANDSKYSTEN (Dagbladet): Bunadsgeriljaen er - stort sett - kvinner iført bunad som kjemper for at lokale fødetilbud ikke skal legges ned i distriktene.

Det startet på Nordmøre, men har spredd seg til Helgelandskysten og er blitt, sammen med den såkalte nærpolitireformen, et av de største symbolene for kampen mot sentralisering.

Selveste distriktsgeneralen Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet, stiller derfor i bunad i dagens spørretime. Han er nå offisielt tatt opp i geriljaen.

- Det er en valdresbunad. Bunadsgeriljaen er norsk folkestyre på sitt beste. Det handler om tryggheten til folk, sier Vedum på vei inn i salen.

Anja Cecilie Solvik, som startet bunadsgeriljaen, sier følgende til Dagbladet om Vedums bunadsstunt.

- Sp har fremmet forslag for å stanse nedleggingen av fødeavdelingen i Kristiansund, DPS og Aure Rehab som skal behandles i stortinget 14. mai. At Vedum i dag stiller i bunad under Stortingets spørretime overrasker meg positivt. Dette viser at folkets røst når helt inn i Stortingssalen, skriver Solvik til Dagbladet i en tekstmelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer