Partibarometeret for april:

Sp-velgere lojale tross sexmeldingsbråk

Senterpartiet går noe fram i partimålingen for april. Arbeiderpartiet med ny bunnmåling på 23,2 prosent.

GÅR FRAM: Velgerne har så langt ikke straffet Senterpartiet for sexmeldingsbråket.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GÅR FRAM: Velgerne har så langt ikke straffet Senterpartiet for sexmeldingsbråket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Saken om sexmeldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete fra en hyttetur i 2016 har tilspisset seg denne uka.

Likevel går Senterpartiet 1,7 prosentpoeng fram på Ipsos’ partibarometer for april, og får sin nest sterkeste måling siden juni 2017.

I går anmeldte partileder Trygve Slagsvold Vedum saken etter at ingen av de ti som var på hytta tok ansvaret for meldingen innen fristen som ble satt.

Lojale velgere

På Ipsos' aprilmåling for Dagbladet, gjennomført denne uka, har Sp nå 11,9 prosent oppslutning, og ville fått 20 mandater på Stortinget hvis dette var valgresultatet. Tallene er hentet inn fra mandag til onsdag denne uka.

- Hvis vi ser på bakgrunnstallene ser vi at Senterpartiet fortsatt har den høyeste lojaliteten sammenliknet med valget i fjor. De beholder 93 prosent av sine velgere. Hvordan sånne saker slår inn er ofte uberegnelig, sier Bernt Aardal, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Han viser til at mens Arbeiderpartiet ble straffet for Giske-saken, mistet ikke Høyre oppslutning under Tonning Riise-saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer