Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nikab

Sp vil forby nikab i alle offentlige bygg

Flertallet i partiets programkomité ønsker å «innføre forbud mot heldekkende hodeplagg i offentlige bygninger og institusjoner». 

NIKAB: To franske kvinner diskuterer under en demonstrasjon for å få gå med nikab i Montreuil utenfor Paris, for noen år siden. I Frankrike er det ikke lov å dekke til ansiktet i det offentlige rom. Foto: Fred Dufour / Afp / Scanpix 
NIKAB: To franske kvinner diskuterer under en demonstrasjon for å få gå med nikab i Montreuil utenfor Paris, for noen år siden. I Frankrike er det ikke lov å dekke til ansiktet i det offentlige rom. Foto: Fred Dufour / Afp / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet i Senterpartiets programkomité ønsker å forby nikab i alle offentlige bygg.

Flertallet i partiets programkomité ønsker å «innføre forbud mot heldekkende hodeplagg i offentlige bygninger og institusjoner». Det slås fast i deres nye utkast til partiprogram som blir lansert mandag, skriver avisen Dagen.

Komitémedlem og stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) tok dissens, og sier hun ikke ser behovet for å innføre dette forbudet i Norge nå.

- Det er et drastisk tiltak og en ganske omfattende ordlyd når programmet omtaler offentlige bygninger og institusjoner. Jeg kunne forstått et forbud om det kun gjaldt skoler og i undervisningssammenheng, men dette går lenger. Da valgte jeg å stå utenfor, sier Toppe.

Hun påpeker at offentlige bygninger innbefatter alt fra skoler til resepsjonen i kommunehus og offentlige sykehjem.

Dagbladet skrev forrige uke at tre av fire nordmenn vil forby nikab i skolen og i høyere utdanning. Ap, Venstre, SV, Frp, KrF og Senterpartiet har i Stortinget i høst støttet forbud i skolen – og et forbud kan være på plass i løpet av året.

Kjersti Toppe håper partifellene vil ta til fornuft.

- Jeg ønsker at Sp har skal ha en raus, forsiktig og klok tilnærming til disse spørsmålene, sier hun.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling