EØS-SEIER: Senterungdommens leder Sandra Borch kunne inkassere en seier på Sp's landsmøte i Loen lørdag, da ungdomspartiet fikk med seg moderpartiet på et forslag om folkeavstemning om EØS-avtalen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
EØS-SEIER: Senterungdommens leder Sandra Borch kunne inkassere en seier på Sp's landsmøte i Loen lørdag, da ungdomspartiet fikk med seg moderpartiet på et forslag om folkeavstemning om EØS-avtalen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpixVis mer

Sp vil ha folkeavstemming om EØS

Etter først å ha avvist Senterungdommens krav om folkeavstemmingen, snudde Sp-sentralstyret i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOEN (Dagbladet): Dermed samler partiet seg om forslaget til Senterungdommen - nemlig et krav om at Norges tilknytning til EU gjennom EØS-avtalen skal opp i en folkeavstemning.

Leder av Senterungdommen, Sandra Borch, gikk på talerstolen under landsmøtet etter at enigheten var et faktum.

- Jeg er glad for enigheten sentralstyrene i Senterungdommen og Senterpartiet har kommet fram til nå, sa Borch.

- Jeg tror at forslaget om folkeavstemning om EØS ikke er noe som landsmøtet ønsker å stemme ned. Samtidig er ikke tiden inne for å avholde en folkeavstemning. Jeg er derfor svært glad for at vi nå har samlet oss om en felles formulering som angir vårt framtidige mål om å avholde en folkeavstemning om EØS, sier partileder Liv Signe Navarsete.

Senterungdommen har fremmet en rekke EU-kritiske forslag til nytt partiprogram, og har kritisert partiledelsen for å la seg presse på plass av statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i spørsmålet om EØS.

Storebror i regjeringen, Arbeiderpartiet, har gjort det klart at det er uaktuelt å røre EØS-avtalen.