VIL STOPPE: Senterpartiet lover å stanse ordningen med søndagsåpne butikker dersom partiet kommer i posisjon til det etter stortingsvalget i 2017. Her er Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VIL STOPPE: Senterpartiet lover å stanse ordningen med søndagsåpne butikker dersom partiet kommer i posisjon til det etter stortingsvalget i 2017. Her er Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Sp vil stoppe søndagsåpent etter valget

Sp-leder forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet lover å stanse ordningen med søndagsåpne butikker dersom partiet kommer i posisjon til det etter stortingsvalget i 2017.

Regjeringens plan er å endre helligdagsloven, slik at den kan få gjennom sitt forslag om å innføre søndagsåpne butikker. Høyre og Frp har ikke flertall for forslaget med regulering på nasjonalt nivå, men trenger støtte fra Venstre - som vil la kommunene regulere åpningstidene.

Overfor Vårt Land varsler Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum omkamp om ordningen.

- Hvis ikke Høyre, Frp og Venstre har flertall høsten 2017, er Sps klare plan å gjøre om et vedtak om full søndagshandel, sier han.

- Om Solberg-regjeringen klarer å drive forslaget sitt gjennom i år, vil det tidligst tre i kraft en gang i 2016. Da er det stortingsvalg alt året etter - i 2017. Til dem som driver butikk vil vi alt nå varsle: Denne ordningen vil vi snu, fortsetter Sp-lederen.

Forslaget om søndagsåpne butikker ventes å bli sendt på høring snart, og kulturminister Thorhild Widvey (H) har uttalt at hun håper å få vedtatt endringene i helligdagsloven før sommeren.

(NTB)