Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sp vil støtte et nasjonalt tiggeforbud

Forslag fra Frp.

STØTTE:  Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, at partiet vil støtte det nasjonale tiggeforbudet. 

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STØTTE: Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, at partiet vil støtte det nasjonale tiggeforbudet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil etter alt å dømme få sitt lovforslag om et nasjonalt tiggeforbud gjennom i Stortinget. Sp bekrefter at de vil støtte forslaget.

Allerede i juli i fjor sørget Sp for flertall i Stortinget da regjeringen fikk gjennomslag for å gi norske kommuner mulighet til å forby tigging lokalt.

Nå bekrefter Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, at partiet vil støtte også det nasjonale forbudet. Et forbud de har ivret for i lengre tid.

- Vi støtter lovforslaget dersom vi får innfridd noen krav, sier Klinge til Vårt Land.

Hun vil at regjeringen må komme med sosiale tiltak for dem som nå tigger.

- Det må være hjelpetiltak for norske borgere som tigger, og for dem som kommer til Norge for å tigge, understreker hun.

Allerede onsdag innfridde regjeringen et av kravene til Sp da statsråd Vidar Helgesen (H) bekreftet overfor NTB at regjering setter av EØS-midler til å bedre romfolks levevilkår i Romania.

Norge skal bruke ytterligere 175 millioner kroner av EØS-midlene til å bekjempe fattigdom blant romfolk i Romania.

Torsdag sa Europarådets menneskerettskommissær Nils Muiznieks til NTB at forslaget om å forby tigging er"temmelig problematisk». Han rådet derfor regjeringen til å legge tiggeforbudet på hylla.

Høringsfristen for regjeringens forslag om forbud mot tigging går ut 15. februar.

(NTB)