Spådde feil vær - strøket fra valglistene

I slutten av juni spådde værprofeten Hermod Thomassen i Karlsøy en kjempesommer for nordlendingene. Slik gikk det som kjent ikke, og nå har velgerne i Karlsøy tatt hevn: Værprofeten fikk flest strykninger av alle listekandidatene i kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et gammelt ordtak sier at man blir ikke profet i eget land. Kanskje kommer det et nytt ordtak om at man ikke blir værprofet i egen kommune. I alle fall om man ikke spår riktig vær.

For Thomassen må bare innse at han er kommunens mest upopulære politiker, med 70 strykninger, 19 kumuleringer og ingen slengere fra andre partiers velgere.

I kommunestyret har senterparti-mannen vært en aktiv representant, ikke minst i kampen for å få bukt med oterplagen på Vannøya. Men hva hjelper det når man bommer på sommerværet, og erter på seg værsyke nordlendinger.

Selv synes han det er sørgelig at folk raderer bort engasjerte politikere av irrasjonelle årsaker.

- Jeg er blitt en god del mobbet for min feilslåtte værprognose i juni, blant annet med hetsende plakatoppslag på hyttedøra. Men at de skulle ta meg for dette også ved å stryke meg ut av kommunestyret ved valget, hadde jeg faktisk ikke trodd, sier han til Nordlys.

Så gjenstår det å se om Thomassen tør spå sommerværet foran neste kommunevalg om fire år.

(NTB)