Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spåkvinne arrestert

Den kjente italienske tv-spåkvinnen Wanna Marchi er arrestert av politiet. Marchi har tjent mer enn 200 millioner kroner på å spå i fremtiden. Men hun spådde ikke sin egen arrestasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marchi ble pågrepet under en stor politiaksjon mot hennes luksusvilla utenfor Milano, meldte italienske medier torsdag.

Marchi er siktet for omfattende bedrageri og utpressing. Gjennom ren svindel skal hun ha bygd seg opp en formue på rundt 30 millioner euro, det vil si 240 millioner kroner, gikk det fram av meldingene.

Spåkvinnens tjenester var sterk etterspurt blant overtroiske italienere, og hun visste å ta seg betalt. Kunder som ikke greide å betale regningene fra henne, ble truet med «det onde øye», som skal bringe dyp ulykke over offeret.

I flere år har Marchi fortalt italienske fjernsynsseere at hun kunne forutse ukens lottotall. Hun har dessuten reklamert flittig for diverse vidundermidler, som usedvanlig effektive slankekurer og preparater som angivelig fjerner appelsinhud nærmest over natten.

For en måned siden avslørte en gjeng satirikere for åpen skjerm det de kalte Marchis sjarlatan-virksomhet. Etter dette innledet påtalemyndigheten i Milano etterforskning av henne, og onsdag kveld ble hun, hennes datter og fem av hennes medarbeidere anholdt.

Hele Norges coronakart