Spåkvinne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Næringslivets Hovedorganisasjon utviser stor fantasi i sin kamp mot kjønnskvotering til aksjeselskapers styrer. I går advarte direktør Sigrun Vågeng om at aksjekursen kan bli svekket av at det innføres en slik ordning. Norske selskaper blir mindre attraktive for utenlandske investorer, og det kan påvirke verdivurderingene i negativ retning, sier hun, rett nok med mange hypotetiske konjunktiver.
  • Det er en yndet sport i næringslivet å se inn i framtida, og det er ingen grunn til å bli forbauset over NHO-direktørens forsøk. Nå er det jo slik med aksjekursene at de har en lei tendens til å gå både opp og ned, også når bare menn er kvotert inn i styrerommene. Så slik får hun nok rett. Men om det er kvoteringen som gjør det, eller om det snarere tvert imot er mannsdominansen, kan vi ikke vite mye om. Vi tror at også direktør Vågeng gjør klokt i å merke seg Storm P.s gamle devise: «Det er vanskelig å spå, særlig om framtida.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer