Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spanderer hus på døtrene

JØRPELAND/OSLO (Dagbladet): Den uføretrygdede bakeren Willy Haussler (62) fra Jørpeland utenfor Stavanger vant 12,5 millioner kroner i Lotto i går kveld. - Det er godt at folk som fortjener det, vinner disse gevinstene, sier datteren Astrid (30).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haussler hadde ikke vært millionær mange minutter før han bestemte seg for å betale husgjelda til Astrid, som er alenemor til to og nettopp har kjøpt seg bolig til 1,5 millioner kroner. I går kveld gikk han ned til puben der Astrid jobber, for å gi henne den gode nyheten og seg selv en velsmakende vinnerpils.

Hausslers andre datter, Chantale (26), studerer i Bergen og trenger heller ikke bekymre seg for hus eller gjeld lenger.

- Hun skal få hus, hun også, og så skal jeg betale studiegjelda hennes, sier Haussler.

Historiens største

Han er lykkelig, fortumlet og vet ikke helt hva han skal si etter at kupongen han kjøpte på Rema 1000 på Jørpeland, gikk inn med en av historiens største lottogevinster, på helt nøyaktig 12474715 kroner.

- Det kom så plutselig, dette.

Haussler er født i Tyskland, der han giftet seg med en norsk kvinne. Hun ble rammet av hjemlengsel og sammen flyttet de fra Frankfurt til Norge i 1978. Haussler fikk jobb på oljeplattform, men ble uføretrygdet for to år siden etter en hjerteoperasjon.

- Kanskje kjøper jeg meg en bungalow i Spania. Jeg skulle gjerne bodd på et varmere sted, sier vinneren.

Uansett vil Haussler aldri mer i livet ha boliggjeld, det var det heller ikke så vanskelig å bestemme seg for etter at den umiddelbare millionjubelen ble erstattet av en smule ettertanke.

Tredjeplass

Haussler var én av to spillere som vant førstepremiepotten i Gull-Lotto i går kveld. Den andre vinneren bor i Drøbak, men vil helst være en anonym millionær. Potten var spart opp fra forrige spillerunde, da ingen hadde sju rette.

Gårsdagens vinnere plasserer seg på tredjeplass på statistikken over lottomillionærer i Norge.

Øverst står en kvinne fra Drammen, som vant 17,6 millioner kroner i Viking Lotto i 1999, fulgt av en mann fra Akershus, som vant 13,7 millioner kroner i 1993. Den største enkeltutbetalingen gikk til et tippelag på Stange, som vant 20 millioner kroner i Lotto i fjor.

Vil søke råd

- Jeg får ta meg en prat med en bankmann i neste uke, sier vinneren.

Men selv når han har innfridd alle sine løfter fra gårsdagens seiersrus, kommer Willy til å ha flere millioner å bruke på seg selv de kommende åra.

- Jeg bør vel kjøpe meg noen aksjer. Ja, og mine to barnebarn, selvsagt, de skal også få sitt, sier Wily Haussler - som også vil få økonomisk rådgivning fra Norsk Tipping.

LOTTOJUBEL: Willy Haussler (62) feiret gevinsten på 12,5 millioner kroner sammen med datteren Astrid (30) på puben der hun jobbet i går kveld.
Hele Norges coronakart