Spanderte middag på Krohn-Devold

Nå bekrefter kontreadmiralen hvem han spiste hemmelig middag med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har lenge vært spekulert i hvem det var kontreadmiral Atle Karlsvik tok med på middag på restauranten Paris Texas i desember i fjor.

Etter TV2 Nettavisens avsløringer av at det var ingen ringere enn daværende forsvarsminister Kristin Krohn-Devold, så bekrefter nå Karlsviks advokat Dag Steinfeld det som er skjedd.

I en e-post skriver Steinfeld til Nettavisen:

- Måltidet 1/12-04 var med Forsvarsministeren og ble utgiftsført som representasjonsutgifter hvilket Karlsvik mener var korrekt.

Middagen ble av Karlsvik spesifisert som "Middag med ledelsen i FD."

Regningen ble på 600 kroner, den mangler bilag og representasjonsmiddagen er  ukjent for Forsvarsdepartementet.

En gjennomgang av de elektroniske avtalebøkene til den tidligere forsvarsministeren viser heller ikke at Krohn-Devold hadde noen offisiell representasjon den aktuelle kvelden 1.desember ifjor.

Bildebevis

Nå legges det altså frem bildebevis fra middagen. Bildene er tatt av en gjeng folkehøyskolekamerater som pleier å møtes hvert år til julebord.

- De satte seg ned ved et bord ikke så langt fra oss. Vi snakket om hvem den andre kunne være. Etter at Karlsvik-saken ble kjent i media, forstod jeg hvem det var, sier 30-åringen til TV2 Nettavisen.

Datakonsulenten hadde med seg et fotoapparat og tok flere bilder av kameratgjengen. På to av bildene er det tydelig at både Karlsvik og Krohn-Devold var i restauranten denne kvelden.

"representasjonsmiddag": Verken tidligere forsvarsminister eller forsvarsdepartementet var klar over at det var noen offisiell middag som fant sted på restauranten Paris Texas Foto: Scanpix
"representasjonsmiddag": Verken tidligere forsvarsminister eller forsvarsdepartementet var klar over at det var noen offisiell middag som fant sted på restauranten Paris Texas Foto: Scanpix Vis mer

- Men det var først da jeg så TV2 Nettavisen skrive at ingen i Forsvarsdepartementet visste hvem Karlsvik hadde spist middag med, at jeg forstod at dette var viktig, sier datakonsulenten til TV2 Nettavisen.

Han beskriver middagen mellom de to som vennskapelig, og husker at det så ut som om de to hadde en svært god tone.

Senere sørget Krohn-Devold for at Karlsvik ble utnevnt i statsråd til sjef for Fellesstaben i Forsvaret. Det var andre gangen forsvarsministeren grep inn og forfremmet Karlsvik. Forrige gang ble han utnevnt til sjef for Sjøkrigsskolen, skriver TV2 Nettavisen.

Bekrefter:I dag bekrefter Karlsviks advokat Dag Steinfeld at det var daværende forsvarsminister Krohn-Devold som kontreadmiralen spiste middag med.