Spanere filmet slåsskamp etter cannabis-razzia

Fikk 37-åringens knyttneve-respons mot «samarbeidspartner» på video.

SEKS TILTALTE: Advokat Morten Furuholmen (t.v) er forsvareren til den påståtte hovedmannen (37) i amfetaminsaken i Nedre Romerike tingrett, men mener klienten har en mindre sentral rolle en påtalemyndighete vil ha det til.  Abdelilah Saeme (bak) er forsvarer for en av de litauiske tiltalte, mens Vidar Lind Iversen forsvarer 37-åringens norskitalienske venn. Foto: Harald S. Klungtveit
SEKS TILTALTE: Advokat Morten Furuholmen (t.v) er forsvareren til den påståtte hovedmannen (37) i amfetaminsaken i Nedre Romerike tingrett, men mener klienten har en mindre sentral rolle en påtalemyndighete vil ha det til. Abdelilah Saeme (bak) er forsvarer for en av de litauiske tiltalte, mens Vidar Lind Iversen forsvarer 37-åringens norskitalienske venn. Foto: Harald S. KlungtveitVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den antatte hovedmannen (37) i den store narkosaken på Romerike har provosert politiet i en årrekke med jetset-liv blant kjente multikriminelle og gjengmedlemmer i Oslo, men påtalemyndigheten mener nå å ha avslørt den hittil ustraffede mannen.

I rettssaken mot seks personer i amfetaminligaen som startet denne uka, er norskpakistaneren regnet som den mest sentrale og vil få minst tre års fengsel om han blir dømt etter tiltalen.

I etterforskningen som internt ble kalt «Operasjon Radar», har politiet i perioder brukt store ressurser på å dokumentere 37-åringens møter med mistenkte samarbeidspartnere, noe som også har resultert i svært spesielle situasjoner.

Filmet slåsskamp 37-åringens amfetaminomsetning har vært hovedfokuset i etterforskningen, men for to år siden ble han også knyttet til produksjon av cannabis.

15. august 2011 slo politiet mot en leilighet på Skårer som hadde vist seg å fungere som «plantasje» for 38 cannabisplanter.  Tilslaget var ikke tilfeldig, og skjedde parallellt med den utstrakte telefonavlyttingen og spaningen mot 37-åringen og hans nettverk.

«Jeg har vært i leiligheten - alt er borte!», sa en av mennene i en samtale mens politiet lyttet, like etter razziaen.

Tre dager seinere, 18. august, ble det avholdt et møte mellom 37-åringen, en av hans venner og tre andre personer - blant dem samboeren til kvinnen som offisielt disponerte cannabis-leiligheten. Siden ingen av dem var pågrepet var det det ennnå høyst uklart for de involverte hva som hadde skjedd med de kostbare plantene.

- Skyldtes skjellsord Mens politispanere i skjul like ved sørget for å filme møtet, utviklet sammenkomsten seg til et regelrett slagsmål.

Videopptaket - som seinere skal bli vist på storskjerm i rettssaken - viser hvordan 37-åringen blant annet får inn et tydelig knyttneveslag i hodet på den ene mannen.

Mens politiet mener volden skjer etter en krangel om hvorvidt noen hadde stukket av med cannabispartiet, skal 37-åringen ha forklart at slagsmålet skyldtes at den ene møtedeltageren kom med unødvendige skjellsord.

- Jeg forstår ikke hvorfor aktor legger vekt på denne episoden. Såvidt jeg har forstått hadde ikke krangelen noe med narkotikasaken å gjøre, sier advokat Morten Furuholmen til Dagbladet.

Erkjenner delvis Politiet mener 37-åringen har trukket i trådene når minst sju kilo amfetamin eller metamfetamin, to kilo kokain og to kilo hasj har byttet hender eller blitt forsøkt solgt. Noe av det har han stått for alene som narkoselger helt tilbake til 2006. I tillegg må han altså svare for de 38 cannabisplantene på Skårer.

Etter å ha blitt kjent med innholdet i telefonavlyttingen, har alle de tiltalte med unntak av én litauer erkjent «delvis» straffskyld på flere tiltalepunkter.

TILTALT:  Den påståtte hovedmannen (37) i amfetaminsaken er ikke tidligere straffet, men ble sammen med sine brødre i mange år regnet blant de sentrale personene i B-gjengen.
TILTALT: Den påståtte hovedmannen (37) i amfetaminsaken er ikke tidligere straffet, men ble sammen med sine brødre i mange år regnet blant de sentrale personene i B-gjengen. Vis mer