Spaneren på Løvebakken

Navn: Torbjørn Andersen Alder: 42 Yrke: Stortingsrepresentant

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er slutt på «Jul i Skomakergata» med skomaker Andersen. I Aust-Agder har vi ennå snekker Andersen, og vi venter fortsatt. På det store gjennombruddet i Stortinget. Foreløpig har Frp-representanten utmerket seg ved å besvime under trontalen og ved å opptre som spaner på Løvebakken. Da en venn av ham kom i kontakt med torpedoer fra russisk mafia, rykket Andersen ut og sonderte terrenget for ham før møtet på Bristol. Andersen reagerte på tre rufsete menn i en luksusbil og varslet kompisen om at de var ute for å ta ham.

Trioen ble arrestert neste dag, men Andersen var ikke fornøyd. For kameraten hans fikk ikke politibeskyttelse døgnet rundt. Partifelle Jan Simonsen tok saken opp i Stortingets spørretime. Der er heller ikke Andersen ukjent. Han pleier å stille to spørsmål hver uke. Han er i det hele tatt flinkere med spørsmål enn svar. Til Agderposten sier han at han ikke bare har snekret for en neger. Negeren var til og med venn av ham, og han har snekret for mange negre. Slik kan man avvise alle anklager om rasisme - liksom man gjorde i sørstatene i USA for 40 år siden.

Det er er kanskje i seineste laget selv i Aust-Agder. Det var der fremmedfrykten først sprang ut i demonstrasjoner og Folkeaksjon Mot Innvandring. Men der har faktisk også rasismen fått tid til å avta. Torbjørn Andersen kom inn på en tidevannsbølge av fremmedfrykt og misnøye, og må trolig slåss for å bli sittende nå som det verste fremmedhatet sørpå ebber ut.

Andersen har en vidløftig fortid. Han bagatelliserer sitt tidligere FMI-medlemskap, men det var verre da det ble kjent at han også har en radikal fortid. Han var militærnekter og medlem av Norges Naturvernforbund. Nå er han tilhenger av et sterkt forsvar, og den dommedagen naturvernerne spådde, kom jo aldri. Det må være lov å skifte mening, sier Andersen.

Det er lov å skifte ut stortingsrepresentanter også.