Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Spania åpner grensene

Ferieturister igjen velkomne.

PÅ STRANDA: Fra Barcelona i helga. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Scanpix
PÅ STRANDA: Fra Barcelona i helga. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Scanpix Vis mer

Spania åpner grensene for Schengen-land 21. juni. Det kom fram under et digitalt regjeringsmøte i dag, melder storavisa El País.

Tidligere signaler fra spanske myndigheter har vært åpning 1. juli, men datoen skyves nå fram med halvannen uke. Norge omfattes av beslutningen, siden vi er med i Schengen-samarbeidet.

Individuell vurdering

Et unntak er Spanias naboland Portugal; grensa dit åpnes ikke før 1. juli. Samme dato åpnes det også for borgere av land ikke tilknyttet EU og Schengen, men de spanske myndighetene vil ta en individuell vurdering for hvert land, ut fra den lokale smittesituasjonen.

Samtidig som grensene gjenåpnes, avskaffes etter alt å dømme også karantenereglene for dem som reiser inn.

Det norske utenriksdepartementet opprettholder imidlertid sin fraråding om å dra til landet, og kravet om karantene ved retur gjelder fremdeles.

I verdenstoppen

Spania er blant landene hardest rammet av covid-19-pandemien, og har til nå registrert 290 685 smittede og 27 136 døde, ifølge Worldometer.

Etter en periode med svært strenge smitteverntiltak er imidlertid tilsiget av nye smittede og døde forholdsvis lavt, og landet velger nå altså å åpne for utlendinger igjen.

Ifølge statsminister Pedro Sánchez har 27 dødd av covid-19 den siste uka. 235 nye smittede er registrert det siste døgnet.

Turismen, som står for en stor del av landets inntekter, har lidd enormt under nedstengningen, og det har vært hardt press på myndighetene for igjen å tillate reisende å komme inn.

Fredag åpnet Solberg-regjeringen for reiser til og fra andre land i Norden uten karantene ved retur - men for Sveriges del bare Gotland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!