Coronaviruset

Spania åpner grensene

Ferieturister igjen velkomne.

PÅ STRANDA: Fra Barcelona i helga. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Scanpix
PÅ STRANDA: Fra Barcelona i helga. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spania åpner grensene for Schengen-land 21. juni. Det kom fram under et digitalt regjeringsmøte i dag, melder storavisa El País.

Tidligere signaler fra spanske myndigheter har vært åpning 1. juli, men datoen skyves nå fram med halvannen uke. Norge omfattes av beslutningen, siden vi er med i Schengen-samarbeidet.

Individuell vurdering

Et unntak er Spanias naboland Portugal; grensa dit åpnes ikke før 1. juli. Samme dato åpnes det også for borgere av land ikke tilknyttet EU og Schengen, men de spanske myndighetene vil ta en individuell vurdering for hvert land, ut fra den lokale smittesituasjonen.

Samtidig som grensene gjenåpnes, avskaffes etter alt å dømme også karantenereglene for dem som reiser inn.

Det norske utenriksdepartementet opprettholder imidlertid sin fraråding om å dra til landet, og kravet om karantene ved retur gjelder fremdeles.

I verdenstoppen

Spania er blant landene hardest rammet av covid-19-pandemien, og har til nå registrert 290 685 smittede og 27 136 døde, ifølge Worldometer.

Etter en periode med svært strenge smitteverntiltak er imidlertid tilsiget av nye smittede og døde forholdsvis lavt, og landet velger nå altså å åpne for utlendinger igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.