Spania blir fylt til randen i sommer

Uro i Nord-Afrika og terrorangrepene i Tyrkia gjør at sommerturistene søker til andre steder. I Spania og Hellas ser det ut til å bli helt fullt, mener dansk ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB-Ritzau): Avisen The Guardian skrev nylig at turistenes endrede planer gjør at de som velger Spania i sommer, bør være forberedt på smekkfulle strender og stillestående køer. Det er en spådom den danske reiseeksperten Stig Elling stiller seg bak.

- Det blir et meget vanskelig år for mange destinasjoner, men en ekstrem suksess for spesielt Hellas og Spania. Men de har ikke kapasitet til å fylle etterspørselen. Plutselig blir verden for liten for alle oss som gjerne vil på ferie. Jeg er redd mange sommerturister vil få problemer dersom de bare hopper på et fly, for det vil ikke være senger å oppdrive, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

Han venter at trykket vil spre seg fra populære reisemål som Mallorca, Menorca og Ibiza og over på fastlandet, der han venter press på området rundt Málaga. Men det er ikke bare hotellkapasiteten som kan bli sprengt når øygruppen i Middelhavet stålsetter seg for 20 prosent økning i antall tilreisende, sammenlignet med fjorårets 13 millioner.

- I fjor hadde vi problemer med kloakken. Systemet kunne ikke holde tritt, og vi kan ikke la folk bade når vi har sånne problemer, sier Gerard Hau om forholdene på Mallorca til The Guardian. Hau er talsmann for miljøgruppen GOB.

For den som søker fred og ro bort fra andre turister, kan også sommerferien i sør by på utfordringer, men der har Stig Elling et tips til løsning: Reis til Tyrkia. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram