Spania får opptil 100 milliarder euro i lån fra EU

Ber om krisehjelp.

BER OM HJELP:  Spania har til nå avvist at de vil be EU om et kriselån, men ber nå EU om hjelp. Foto: Andrea Comas / REUTERS / NTB Scanpix
BER OM HJELP: Spania har til nå avvist at de vil be EU om et kriselån, men ber nå EU om hjelp. Foto: Andrea Comas / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spania vil be EU om opptil 100 milliarder euro for å styrke banksektoren, melder avisen El Pais. Hjelpen er alt godkjent av eurolandenes finansministre. Beløpet tilsvarer 758 milliarder kroner. Det er imidlertid ventet at de spanske bankene vil trenge maksimalt 80 milliarder euro for å klare seg, ifølge EU-tjenestemenn. Finansministrene diskuterte situasjonen for de spanske bankene under en telefonkonferanse lørdag ettermiddag, og skal da ha gitt grønt lys til kriselånet. Den spanske finansministeren Luis de Guindos vil holde en pressekonferanse lørdag kveld, klokken 19.30 norsk tid. - De Guindos vil forklare mediene hvilke tiltak som vil bli tatt for å rekapitalisere banksektoren, opplyste finansdepartementet.

Fersk kapital Før finansministrenes samtaler, sa kilder i EU-systemet til nyhetsbyråene at ministrene kan komme til å sette en øvre grense for hjelpen på 100 milliarder euro. Det er over dobbelt så mye som det spanske banker trenger i fersk kapital, for å kunne stå imot presset under eurokrisen, ifølge beregninger Det internasjonale pengefondet (IMF) har gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer