Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spania forbereder seg på hetebølge med over 40 grader

Åtte provinser i den sørlige regionen Andalucía og området rundt Madrid er spesielt utsatt.

VARMT: En hetebølge er på vei inn over Spania med temperaturer på over 40 grader. Myndighetene ber folk holde seg innendørs i dagens varmeste timer. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix.
VARMT: En hetebølge er på vei inn over Spania med temperaturer på over 40 grader. Myndighetene ber folk holde seg innendørs i dagens varmeste timer. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av Spania er i høy beredskap for å takle en varslet hetebølge med temperaturer på over 40 grader.

Spanias meteorologiske institutt sier at åtte provinser i den sørlige regionen Andalucía og området rundt Madrid er spesielt utsatt under varmebølgen som begynner å gjøre seg gjeldende onsdag.

MOTSTAND: Mens nordmenn og andre besøkende soler seg, spiser is og bader, har turismen i Mallorca gjort livet vanskeligere for mange av de lokale beboerne. Boligprisene skrus opp, gatene fylles av utenlandske turister, og flere mener at den opprinnelige kulturen går tapt. Manel Domènech er en av innbyggerne i Palma de Mallorca som håper på en helom... Vis mer

Ytterlige et tjuetall provinser er satt beredskap på et noe lavere nivå. Men verst kan det bli i dalførene der Spanias tre største elver løper. Her kan temperaturene komme opp i 44 grader torsdag og fredag.

Myndighetene advarer mot å oppholde seg ute i de varmeste timene på dagen. Alle blir bedt om å drikke mye og holde hus og biler så kjølige som mulig.