Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spania vil stille klokken:

Spania kan få ny tidssone. Vil vrake regel fra 1940

Spanias arbeidsminister vil øke produktiviteten i arbeidslivet.

En time mindre: På spansk radio er det vanlig å spille sangen «Una hora menos en Canarias» («En time mindre på Kanariøyene») når den lokale tiden nevnes. Dette er et bilde fra Barceloneta beach i Barcelona. Foto: NTB Scanpix
En time mindre: På spansk radio er det vanlig å spille sangen «Una hora menos en Canarias» («En time mindre på Kanariøyene») når den lokale tiden nevnes. Dette er et bilde fra Barceloneta beach i Barcelona. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spanias arbeidsminister, Fátima Báñez, ønsker å stille klokken en time tilbake, og gå tilbake på Francos avgjørelse fra 1940.

Geografisk sett ligger Spania i GMT sammen med Portugal og Storbritannia, altså en time etter Norge, men Spanias tidligere diktator stilte klokken for å være i samme tidssone som Adolf Hitler og «Det tredje riket» under krigen, skriver The Guardian.

Grunnen til at Báñez ønsker å stille klokken tilbake er for å gjøre arbeidslivet mer produktivt og gi spanjolene mer balanse i døgnrytmen.

Opposisjonen støtter forslaget

- Vi ønsker at arbeidsdagene skal slutte klokken seks. For å nå dette målet må vi komme til enighet med representanter fra både bedrifter og fagforeninger, sa arbeidsministeren på mandag, ifølge Reuters.

Både Spanias statsminister, Mariano Rajoy, og opposisjonen støtter forslaget. Dermed er det veldig sannsynlig at det vil få støtte i regjeringen.

Det samme forslaget var opp til vurdering for tre år siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!