Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spania kan ha funnet sentrale terrorister

Åtte terrormistenkte i Spania kan ha vært direkte involvert i planleggingen av terrorangrepene 11. september, tror en spansk dommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De åtte er medlemmer av en militant islamistisk gruppe og ble arrestert av spansk politi sist tirsdag.

Den spanske høyesterettsdommeren Baltasar Garzon sa søndag at de åtte har vært en del av en terrorcelle i al-Qaida-nettverket og at han tror de var direkte involvert i planleggingen og utviklingen av angrepene mot New York og Washington.

De fleste av de åtte er spanske statsborgere av arabisk opprinnelse. En av dem, Imad Eddin Barakat Yarbas, har fungert som Osama bin Ladens utsending i Spania mener politiet. Mohammed Atta, som regnes som hjernen bak flykapringene 11. september, besøkte Spania få måneder før angrepene.

Ifølge den spanske innenriksministeren Mariano Rajoy skal de åtte har rekruttert personer til al-Qaidas treningsleirer og skaffet falske legitimasjonspapirer til slike personer.

I etterforskningen av en av de arresterte skal spansk politi også ha avdekket en treningsleir for al-Qaida i Afghanistan der opp til 3.000 geriljasoldater skal ha fått opplæring, skriver avisen El Pais.

(NTB-Reuters)

Hele Norges coronakart