Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spania: Over 2000 døde av coronaviruset

462 personer har dødd det siste døgnet.

STENGT NED: Handlegata Las Ramblas i Barcelona er nærmest tom for mennesker som følge av restriksjonene for å stanse spredningen av viruset. Foto: NTB Scanpix
STENGT NED: Handlegata Las Ramblas i Barcelona er nærmest tom for mennesker som følge av restriksjonene for å stanse spredningen av viruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I Spania er det registert 462 nye dødsfall som følge av coronaviruset det siste døgnet. Dermed har det totale tallet på døde passert 2.000.

Det opplyser spanske myndigheter mandag, ifølge NTB.

Spania er det landet i Europa etter Italia med det høyest antallet dødsfall som følge av viruset.

Landet har satt i gang strenge tiltak for å bremse spredningen av viruset, men seint lørdag kveld uttalte den spanske statsministeren Pedro Sánchez at landet fortsatt har det verste foran seg.

- Den største bølgen gjenstår, advarte Sánchez.

VANSKELIG: Norske Marte Mellbye forteller om den uvirkelige situasjonen hun og familien befinner seg i. Video: Marte Mellbye / Bilder: Scanpix Vis mer

Overvåker med helikopter

14. mars erklærte Spania krisetilstand og fulgte Italias eksempel med å stenge ned hele landet i kampen mot coronaviruset. Søndag ble unntakstilstanden utvidet til 14. april.

- Dette er vår generasjons krig. Vi som jobber med pasientene har ikke engang tid til å gå på do, sier en lege ved Getafe-sykehuset i Madrid til avisa El Pais søndag.

Folk forbys å forlate hjemmene sine, med mindre det er nødvendig, men likevel er det mange som trosser forbudet.

Det nasjonale spanske politiet har derfor begynt å bruke helikopter for å overvåke hvorvidt portforbudet blir overholdt. Hvis helikoptrene oppdager en folkemengde, blir politipatruljer sendt til det aktuelle stedet for å bryte folkemengden opp, ifølge AP.

De har også tatt til sosiale medier for å konkretisere og eksemplifisere hva slags oppførsel som ikke er greit.

Hele Norges coronakart